Aktier: Aktieboblen fortsætter med at vokse

Det er fortsat Økonomisk Ugebrev Formues holding, at man som aktieinvestor blot skal lukke øjnene og køre med frem på aktiemarkederne.

Foto: Palle Peter Skov

Det skriver ugebrevet, der dog anbefaler at man alligevel nok skal holde det ene øje en lille smule på klem.

- De fundamentale forhold forværres, og afstanden til de overoptimistiske aktiemarkeder bliver større og større, vurdere ugebrevet, der dog anbefaler, at så længe den europæiske centralbanks kunstige stimulanser trækker aktierne frem, er det jo bare med at køre med op.

- For den enkelte aktieinvestor må det være i orden at tjene penge på det storrisikable pengepolitiske eksperiment ligesom alle andre, og også selvom det i sidste ende sikkert ender meget, meget galt, skriver ugebrevet.

Ugebrevet har dog en lille reservation i scenariet. Det styrende tyske DAX-indeks har på det seneste vist en lille smule svaghed.

- Det tyske indeks ligger fortsat i en entydig stigende trendkanal, men et stykke under den tidligere top.

- Der ser ud til at være en vis tøven med at køre op til den gamle top igen. Vi kan først sige, at optrenden for alvor er genskabt, når tyske DAX er kørt op over den tidligere top, skriver ugebrevet, der på den baggrund vurderer, at de næste uger bliver meget, meget spændende og derfor også helt afgørende for den langsigtede retning fra det nuværende niveau.