Aktier: Airbus-aktien blev trukket ned efter flystyrt

Flyproducenten Airbus havde en sløj mandag på det europæiske aktiemarked, efter et af selskabets nye flytyper i weekenden styrtede ned i Spanien. Faldet i Airbus-aktien var med til at trække det franske CAC 40-indeks ned.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det brede, fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg mandag knap 0,3 pct., men det dækkede over store forskelle i de enkelte lande med fald i Tyskland, Frankrig og Storbritannien, mens der var stigninger i blandt andet Spanien, Italien og Schweiz.

Dermed var billedet noget anderledes i forhold til fredag i sidste uge, hvor der var store stigninger over det meste af Europa oven på David Camerons genvalg som premierminister i Storbritannien og en pæn amerikansk jobrapport.

Blandt selskaberne var der usikkerhed omkring flyproducenten Airbus, efter at et Airbus-militærfly i weekenden styrtede ned ved den sydspanske by Sevilla. Mindst fire personer blev dræbt og to alvorligt kvæstet ved styrtet, der var det første med typen Airbus A400M.

Efterfølgende har både Tyskland og Malaysia besluttet at indstille flyvningen med landenes fly af mærket A400M. Trods styrtet vil Airbus fortsætte med at teste flyet.

- Vi vil ikke indstille testflyvningen, sagde en talsmand for selskabet til nyhedsbureauet AFP og oplyste, at de næste test allerede er planlagt tirsdag i Toulouse ved flyproducentens hovedkvarter.

Airbus-aktien faldt 2 pct. til 62,11 euro på børsen i Paris efter at have været nede med dobbelte i løbet af dagen.

Mere positiv var stemningen omkring det belgiske selskab Delhaize Group, der ejer og driver supermarkeder i blandt andet USA, Belgien og flere lande i Sydøsteuropa. Opkøbsrygter fik aktien til at stige 14,7 pct. til 83,05 euro på børsen i Bruxelles.

Ifølge Bloomberg News er det den hollandske detailkoncern Royal Ahold, som er interesseret i at købe Delhaize. Royal Ahold-aktien steg 5,5 pct. til 18,18 euro.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk