Aktier: Afventer kinesiske salgs- og produktionsdata

Der er en generel afventende holdning blandt investorerne på de fjernøstlige aktiebørser onsdag morgen.

Efter en generel afventende formiddag blandt de fjernøstlige investorerne kunne markedsdeltagerne ånde en smule lettede op, efter at kinesiske data for industriproduktion og detailsalg ikke viste den frygtede skuffelse.

- Den kinesiske opbremsning er en trend. Og hvis husholdningernes forbrug kommer til at erstatte investeringerne i infrastruktur, har det kun en mindre økonomisk betydning. For det vil i sig selv føre til en aftagende økonomisk vækst, så vi er nødt til at omformulere, hvordan verden ser på Kina, siger chefinvestor Jack Ablin fra BMP Harris Bank i Chicago til Bloomberg TV.

Den kinesiske industriproduktion steg 5,6 pct. mod den ventede stigning på 5,8 pct., mens detailsalget til gengæld øgedes 11 pct. mod de estimerede 10,9 pct.

I Japan synes de kinesiske data ikke at have fået den store indflydelse. Det toneangivende aktieindeks, Nikkei 225, ligger med et plus på 0,2 pct., mens det bredere Topix-indekset øger 0,5 pct.

En minde negativ effekt viser sig alene på de kinesiske aktiebørser. Børserne i Shanghai og Shenzhen viser tegn på yderligere fald efter de lidt svage produktionsdata.

Shanghai Composite og CSI 300 falder henholdsvis 0,4 pct. og 0,8 pct., mens børsen i Hongkong har vendt et lille plus til et minus på 0,1 pct.

Blandt de øvrige markeder er der et fald i Taiwans Taiex-indeks på 1,4 pct., og Singapores Straits Times-indeks dykker 0,2 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks øger 0,1 pct., og Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et samlet plus på 0,5 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med yderst marginale stigninger.