Aktier: Afventende Wall Street frem mod fredagens jobrapport

Torsdagens handel på de amerikanske børser var præget en afventende holdning inden fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport.

Foto: DIVYAKANT SOLANKI

Dagens negative åbning blev vendt et par timer inde i handelssession, da det kom frem, at tidligere rygter om, at Den Europæiske Centralbank, ECB, nærmer sig konsensus om gradvise nedskæringer af de lempelig vilkår, er fejlagtige, og at centralbanken stadig går ind for lempelser. Det holdt hånden under de amerikanske aktieindeks.

500-indekset lukkede torsdag med et plus på knap 0,1 pct. til 2160,77. De tunge aktier i Dow Jones faldt modsat 0,1 pct. til 18.268,50, og også Nasdaq-papirerne lukkede med et tab, der dog begrænsede sig til knap 0,2 pct. til 5306,85.

Omsætningen haltede stadig efter og lå godt 30 pct. under normalen på New York Stock Exchange.

»Markedet er drevet af centralbankerne. Den slags oplysninger er ikke specielt overraskende, men da markedet er så stille, er det nok til at løfte kurserne lidt,« siger analytiker Michael Antonelli fra Robert W. Baird i New York til Bloomberg News.

ØKONOMISKE DATA STÅR ØVERST PÅ DAGSORDENEN

Fredagens arbejdsmarkedsrapport er ugens absolutte hovedbegivenhed. Rapporten ventes at vise en jobskabelse på 172.000 i september mod 151.000 i august.

»Der er prissat en masse optimisme i markedet, især når det kommer til jobskabelsen. Antallet bør leve op til forventningerne denne gang, fordi næsten alle andre indikatorer viser, at økonomien bevæger sig i den rigtige retning og har det godt. Markedet venter en renteforhøjelse i december, så hvis det kommer en overraskende stærk jobskabelse, mener jeg ikke, det bør påvirke markedet så meget,« siger chefinvestor Kevin Kelly fra Recon Capital Partners i Connecticut til Bloomberg News.

Torsdagens økonomiske data viste, at 249.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i den forgangne uge.

Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News var der blandt økonomerne i snit ventet 256.000 nye ledige.

Der var positivt fortegn i syv af de 11 undersegmenter i S&P 500-indekset. Især råvaresegmentet havde medvind med en stigning på 0,8 pct., mens de resterende seks positive grupper ikke kunne levere mere end maksimalt 0,2 pct.s stigning.

Samme tendens gjorde sig gældende i den anden ende af S&P, hvor kun sundhedssektoren skilte sig ud blandt de negative segmenter med et tab på 0,4 pct. Resten endte med minusser på under 0,1 pct.

TÆSK TIL TWITTER

Mikroblogkoncernen Twitter var igen dagens samtaleemne. Google skulle ifølge medieskriverier alligevel ikke være interesseret i at købe det sociale medie-selskab, og også Disney og Microsoft skulle have mistet interessen. Twitter styrtdykkede med over 20 pct.

Verdens største detailhandelskæde, Wal-Mart, faldt godt 3 pct. efter en melding om en "relativt flad" udvikling i indtjeningen i næste regnskabsår. Året slutter i januar 2018.

Fredag morgen er aktiemarkederne i Fjernøsten generelt negative, mens de amerikanske aktiefutures samtidig dykker knap 0,2 pct.