Aktier: Afventende og lavere aktiemarked efter tre festdage

Mandagens aktierekord - den 29. i år - ser tirsdag ud til at være en enlig svale. Markedet er nu afventende efter tre dage med pæne stigninger - først på forventningen om en græsk løsning og mandag så oven på aftalen.

Grækenland er nu trådt lidt i baggrunden men er stadig tæt på overfladen. Nu skal aftalen stemmes igennem i nogle af eurolandenes parlamenter og ikke mindst i Grækenland, der også skal iværksætte lovgivning i huj og hast.

De danske aktier falder - godt nok beskedent - som i det øvrige Europa. På markederne i Nordeuropa er faldene typisk på pænt under en halv procent og det samme er tilfældet i Danmark, hvor C20 Cap-indekset ligger 0,3 pct. under mandagens rekord i indeks 1028,10.

- Der er ikke de store selskabsnyheder til at trække markedet tirsdag. Investorer og handlere tager en slapper efter tre dage med stigninger på omkring 2 pct. dagligt, vurderer afdelingschef i Sydbank Ole Kjær Jensen over for Ritzau.

Han mener, at der nu kan komme lidt fokus på den kommende regnskabssæson, der fortsætter torsdag med regnskab fra Nordea og i næste uge med regnskab fra kollegaen Danske Bank.

Finansaktierne oplever kursfald efter nogle gode dage.

- Det er ganske naturligt. Regnskabet fra svenske SEB skuffede lidt, og det kan også være med til at trække finans ned tirsdag, siger Ole Kjær Jensen.

Danske Bank falder 0,5 pct. til 204,30 kr. Danske Bank fik ellers sent mandag mandag ændret sine udsigter til "stabile" fra "negative" af kreditvurderingsbureauet Standard & Poor's. Den langsigtede karakter "A", som er den tredjehøjeste kategori, er ikke blevet ændret.

Jyske Bank falder 0,6 pct. til 337,10 kr. og Nordea, der er regnskabsaktuel på torsdag, ligger uændret i 87,50 kr.

I toppen ligger aktierne i GN Store Nord. Selskabets høreapparatdel, GN Resound, har fortsat succes på de amerikanske marked. Det viser markedsdata tirsdag. I juni holdt GN Resound fast i det store spring i markedsandel i VA-segemntet, som selskabet tog i maj. Aktien stiger 1,1 pct. til 144,20 kr.

Novo Nordisk, der mandag steg efter positive fase 3-resultater med GLP-1-analogen Semaglutid til brug én gang ugentligt, falder 0,4 pct. til 392,40 kr.

FLSmidth fik sent fredag en pakistansk ordre, og det fik aktien til at stige mandag. Tirsdag sendes aktien dog ned med 1 pct. til 314,20 kr. Tirsdag har dagbladet Børsen sat fokus på den danske ingeniørkoncern og skriver blandt andet, at den kan blive truet af uroen i Kina, som er verdens største marked for mineraler og råvarer.

Uden for C20-indekset falder Veloxis, der var mandagens højdespringer, efter at selskabets middel, Envarsus XR til forebyggelse af organafstødning i nyretransplanterede patienter, har fået det grønne lys fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Her steg aktien næsten 40 pct. til 1,20 kr., mens tirsdag sætter den sig 2,5 pct. til 1,17 kr.

Rederiet Torm kan endelig sætte det sidste punktum i sin langstrakte restrukturering. Mandag aften fik tankskibsrederiet stort set alt på plads i den aftale, der har taget flere år at forhandle i land, og som betyder store ændringer i Torms sammensætning og udsigter. Torm-aktien falder 10 pct. til 37 øre.

Mols-Linien, som er under belejring af kapitalfonden Polaris, steg godt 9 pct. mandag. Tirsdag stiger aktien mere beskedent - 0,5 pct. til 39,2 kr. Det er dog stadig et godt stykke over buddet fra Polaris på 34 kr. Polaris har tilslutning fra 76 pct. af aktionærerne, men en gruppe af småaktionærer forsøger at samle mindst 10 pct. af aktierne for at forhindre en afnotering af rederiet, da de vurderer, at prisen er for lav.

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk