Aktier: Afventende marked frem mod amerikanske jobrapport

Der har ikke været de store sving i det danske aktiemarked fredag middag.

Foto: Bax Lindhardt

Generelt venter handlerne på impulserne fra den amerikanske arbejdsmarkedsrapport, der offentliggøres kl. 14.30 dansk tid. Frem til da har markedet været afventende.

Det vurderer chefhandler Mads Zink i Danske Bank over for Ritzau Finans.

C20 Cap-indekset ligger med et fald på 0,2 pct. i indeks 1017,95 og der er ingen udsving større end 1 pct. i begge retninger.

NORDEA-RYGTE SÆTTER BANKER I FOKUS

De tre C20 banker ligger højere fredag middag, hvor Nordea stiger 0,7 pct. til 70,05 kr., og Jyske Bank samt Danske Bank stiger omkring den halve.

»Bankerne er kommet lidt i fokus efter rygterne i en hollandsk avis om fusion mellem Nordea og ABN. Selv om det er afvist, så tales der alligevel om indholdet i rygterne,« siger chefhandleren.

Han understreger dog, at det kun er små udsving - og aktierne ligger egentlig bare stabile. Mas Zink påpeger også, at der intet negativt nyt er fra Deutsche Bank, hvilket også er positivt.

Bloomberg News oplyste sent torsdag efter skriverier i den hollandske avis NRC Handelsblad, at Nordeas bestyrelsesformand, Björn Wahlroos, har haft drøftelser med topchefen for den hollandske storbank ABN Amro, Gerrit Zalm, om fusion, der er blevet afvist af den hollandske stat. Nordea afviser at kommentere historien over for Bloomberg News.

A.P. Møller-Mærsk-aktierne ligger stort set uændret med B-aktien i 9785 kr.

»Raterne ser fornuftige ud, og olieprisen hjælper også Mærsk,« forklarer Mads Zink.

Torsdagens kursvinder - FLSmidth - ligger i bund fredag. Aktien sætter sig 0,8 pct. til 257 kr. efter torsdag at være steget 3,5 pct. på ryggen af en opjustering af anbefaling og kursmål fra Goldman Sachs,

Novo er fortsat i rødt. Aktien falder 0,4 pct. til 272,30 kr. og er nu faldet med mere end 30 pct. i år.

BUND UNDER TOP

Uden for C20 Cap er der fredag morgen kommet nyt fra Topdanmark, hvor bestyrelsen anbefaler selskabets aktionærer ikke at takke ja til det købstilbud, som finske Sampo har fremsat på det danske forsikringsselskab.

Tilbudskursen "repræsenterer ikke en fra et finansielt synspunkt attraktiv tilbudspris i et offentligt købstilbud", lyder det fra bestyrelsen.

Sampo kom i begyndelsen af september med et købstilbud på 183 kr. per aktie. Kursen på en aktie i Topdanmark falder 0,4 pct. til 184,90.

»Anbefalingen fra bestyrelsen i Topdanmark var som ventet,« vurderer chefaktiehandleren i Danske Bank og tilføjer:

»Buddet, der løber et par uger endnu, er med til at lægge bund under kursen efter udløbet af buddet fra Sampo.«

I Danske Bank finder man Topdanmark interessant på de gældende kursniveau.