Aktier: Afventende investorer sender indeks i rødt

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

De tre ledende aktieindeks i New York ser ud til at vende snuden ned på ugens første dag.

Futures for de tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, ligger med fald på op til 0,2 pct. på en dag, hvor der på selskabsfronten sker meget lidt, i forhold til den regnskabssæson der er i fuld gang lige i øjeblikket.

Tirsdag serverer Kellogg dog regnskab sammen med Mastercard - og de kommende dage er blandt andet General Mills, Facebook, Starbucks og Apple klar med friske tal.

De røde takter kommer efter en fredag med fremgang, hvor det teknologi- og biotektunge Nasdaq-indeks steg 2,2 pct. til rekord. Dow Jones-indekset over 30 af de største og mest velkendte aktier steg 0,1 pct., og det toneangivende S&P 500-indeks steg 0,8 pct. og satte ligeledes rekord.

Apple ser ud til at fortsætte de positive takter, som koncernen gik på weekend med. I fredags steg aktien med 3,6 pct., og mandag stiger aktien med 0,3 pct. i formarkedet.

Og det er da også Nasdaq, der ligger til det mindste fald på 0,03 pct., inden den amerikanske aktiehandel åbner.

Den amerikanske e-handelsgigant Amazon steg med 13,2 pct. fredag efter et mere end godkendt regnskab, hvor både top- og bundlinjen var mere positive end ventet.

Mandag er begejstringen dog gået i sig selv igen, og aktien falder med 0,2 pct. i formarkedet.

Googles moderselskab, Alphabet, gik frem med 4,3 pct., efter at selskabet fremlagde et regnskab sent torsdag aften, der var et stykke bedre end forventet af analytikerne. Også den begejstring er blevet tøjlet i løbet af weekenden, og aktien falder med 0,2 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS