Aktier: Afventende handlere sendte GN og WDH til tops

Det danske aktiemarked var onsdag præget af, at investorerne holdt vejret frem mod det meget imødesete møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som slutter onsdag først på aftenen dansk tid.

Læs mere
Fold sammen

Resultatet blev et roligt dansk aktiemarked, der dog med en stigning i C20 Cap-indekset på 0,5 pct. til 957,08 formåede at tage en lille smule revanche oven på tirsdagens kursfald på 1,4 pct.

Helt i toppen af C20 Cap-indekset behøvede man ikke at åbne øjnene, men kunne blot folde lyttelapperne ud for at finde onsdagens to kursvindere, GN Store Nord og William Demant. Begge selskaber havde medvind af et par mindre rygstød fra det amerikanske finanshus Sanford C. Bernstein.

- Markederne har været meget afventende frem mod, hvad vi skal høre i aften fra centralbanken. Men derudover ser vi en relativt stabil dollar og et forholdsvist stabil marked rundt i Europa, og det lægger en lille dæmper på det danske marked, siger Otto Friedrichsen, aktiestrateg i Formuepleje, til Ritzau Finans.


Klokken 19 dansk tid kommer der en rentemeddelelse i forlængelse af rentemødet, der har varet to dage, men investorerne har fokus rettet mod det efterfølgende pressemøde, hvor centralbankens chef, Janet Yellen, ventes at komme med nyt om, hvornår centralbanken kunne have i sinde at hæve renten.

Med blikket rettet mod Danmark var der pæn fremgang til både GN Store Nord og William Demant, der begge fik løftet kursmålet hos finanshuset Sanford C. Bernstein.


GN er blevet løftet med 14 pct. til 183 kr., mens William Demant er blevet hævet med knap 7 pct. til 390 kr. Det gav løft til GN-aktien, der steg 2,1 pct. til 154,50 kr., mens William Demant steg 2,6 pct. til 582,50 kr., hvilket placerede de to aktier helt i toppen af C20.


Der var også pæn fremgang til Danske Bank, der onsdag holdt generalforsamling i København. Banken kunne glæde sig over, at Nationalbanken hævede bankernes samlede folioramme til 145 mia. kr. fra 37 mia. kr.


Det er en god nyhed for Danske Bank, der nu kan flytte en del af bankens indestående i Nationalbanken, som i øjeblikket er ramt af en negativ rente på 0,75 pct., over i foliorammen, hvor renten er 0 pct.


Desuden fik banken onsdag løftet både anbefaling og kursmål af det canadiske finanshus RBC, så den nu hedder "sector perform" mod tidligere "underperform", mens kursmålet hedder 165 kr. mod tidligere 150 kr.

Resultatet blev, at Danske Bank-aktien steg 0,6 pct. til 175,30 kr.


RBC løftede også kursmålet for Nordea, så det nu er 86,95 kr. mod tidligere 77,8 kr. Nordea-aktien faldt dog 0,1 pct. til 91,10 kr.


I bunden af C20 Cap-indekset fandt man blandt andre Genmab, der sidste på eftermiddagen meddelte, at det køber nye antistoffer og patenter fra det franske selskab IDD Biotech.


Genmab betaler i første omgang 2,5 mio. euro for de nye lægemiddelkandidater, der er til kræftbehandling, men kan komme til at betale mellem 3,5-101,5 mio. euro i milepæle samt royalties på produkter, der kommer på markedet.

Genmab-aktien faldt 0,4 pct. til 531,00 kr.


Uden for C20 var der onsdag blandt andet regnskab fra Nordic Shipholding. Selskabet nåede sidste år et overskud på 2,3 mio. dollar påvirket af en engangsindtægt på 5,2 mio. dollar fra tilbageførsel af nedskrivning i forbindelse med skibssalg.

Nordic Shipholding steg 1,7 pct. til 1,21 kr.


/ritzau/FINANS