Aktier: Afventende handel før weekendens G20-møde

Skat konkluderer i en undersøgelse, at danske kommanditselskaber kan misbruges til skatteplanlægning og skatteunddragelse i udlandet.

 

Markederne holder sig tilbage op til weekendens G20-møde i Washington i forbindelse med det årlige møde i IMF og Verdensbanken. Det har giver anledning til en svækkelse af den japanske yen, hvilket sender positive signaler til de japanske investorer.

- Det er en usikker tid for investorer og selskabernes ledelser. Især i de store japanske koncerners eksportafdelinger har der været store uventede fortjenester over de seneste tre til fire år på grund af den svage yen.

- Det vil være meget vanskeligt for selskaber som Toyota og Honda at gentage i et miljø, hvor yen kommer til at få svært ved at holde bare 105 til 110 yen per dollar, siger chefporteføljeforvalter Chris Konstantinos fra Riverfront Investment Group til Bloomberg TV.

I Tokyo stiger det toneangivende Nikkei 225-indeks 1,3 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et plus på 1,7 pct.

De kinesiske børser på fastlandet ligger som nogle af de eneste i regionen i minus. Shanghai Composite-indekset og CSI 300 falder begge 0,7 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks modsat øger 0,2 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger kort efter klokken seks tirsdag med stigninger på under 0,1 pct.