Aktier: Aftagende brexit-frygt giver plusser

Coloplast og Mærsk-aktierne topper et altovervejende positivt C20.

Coloplast har fået en løftet anbefaling, alt imens analytikerne fordøjer meldingerne fra selskabets nyligt overståede kapitalmarkedsdag i USA. Mærsk lukrerer på en lidt højere oliepris og en generelt positiv stemning.

C20 ligger solidt i plus. Eliteindeksets aktier stiger 1,2 pct. til indeks 1017,05, og kun tre aktier falder. Største fald tilhører Nordea.

De foregående fire dage er det danske eliteindeks steget på faldende frygt for et britisk EU-exit - og den tendens fortsætter altså fra dagens start torsdag.

RISK-ON PÅ MARKEDERNE

Der er klart "risk-on" på markederne, og det afspejler sig i stigende aktiekurser, stigende renter og styrket pund.

Coloplast stiger 2,6 pct. til 505 kr. i kølvandet af onsdagens kapitalmarkedsdag i Minneapolis. Her kom det blandt andet frem, at Coloplast i de kommende år vil poste flere penge i sine sårplejeprodukter. Planen er, at området skal vokse til det dobbelte i de kommende år. Efter den begivenhed har analytikerne hos DNB Markets løftet anbefalingen af Coloplasts aktie til "køb" fra "hold".

MÆRSK SEJLER HØJT

Der er også pænt run på Mærsk-aktierne, der stiger 2,3-2,5 pct. til kurser på 8045 kr. for A-aktien og 8370 kr. for B-aktien.

Der sker oven på forlydender om, at sydkoreanske containerrederi Hyundai Merchant Marine (HMM) byder Maersk Lines 2M-alliance op til dans.

Men HMM er ikke den mest oplagte dansepartner for 2M. Sådan lyder vurderingen fra Ricky Rasmussen, der er analytiker i Nykredit. Han vil dog ikke udelukke, at det kommer til at ske.

- Rent symbolsk vil det kunne betyde meget at få en lokal spiller med ind i samarbejdet. Derfor tror jeg, at der er en mulighed for, at 2M tager dem ind, vurderer Ricky Rasmussen til Ritzau Finans.

Men HMM er en relativ lille spiller i containerbranchen. Det, der alligevel kan gøre HMM attraktiv for 2M, er dets geografiske tilknytning.

Vestas har også en god dag. Aktien stiger 1,6 pct. til 464,30 kr. Og onsdag var Vestas den mest stigende aktie i C20 med et plus på 2,4 pct. efter tirsdagens kapitalmarkedsdag i London.

NORDEA I BUND

Nordea ligger i bunden af C20. Nordea har fået flere anbefalingssænkninger. Senest en til "hold" fra "køb" af ABG, skriver det svenske nyhedsbureau Direkt. ABG har for ikke længe siden ellers løftet anbefalingen til "køb". JPMorgan har også sænket sin anbefaling af aktien til ?neutral? fra tidligere ?overvægt.? Og ligeledes Swedbank har sænket anbefalingen af Nordea - til "neutral" fra "køb".

Torsdag morgen kunne FLSmidth i en pressemeddelelse fortælle, at det har fået en kontrakt i Indien på design, indkøb og levering af udstyr til en komplet cementproduktionslinje med en kapacitet på 3000 ton om dagen.

FLSmidth offentliggør ikke ordrens værdi, men den er ikke over 200 mio. kr., da det i så fald ville udløse en fondsbørsmeddelelse. FLSmidths aktie endte onsdagens handel med en stigning på 0,8 pct. Trods ordren falder aktien torsdag 0,3 pct. til 249,20 kr.

Blandt sidepapirerne kommer der torsdag kvartalsregnskab fra møbelvirksomheden Boconcept, der i øjeblikket er i færd med at blive overtaget af kapitalfonden 3i. Regnskabet dækker fjerde kvartal af selskabets forskudte regnskabsår. Aktien stiger 50 øre til 497 kr. og ligger dermed tæt på de 500 kr., som kapitalfonden har tilbudt at købe aktierne i selskabet for.

Mols-Linien har bestilt en hurtigfærge hos det australske værft Austal, som bliver leveret omkring årsskiftet 2019, oplyser rederiet i en meddelelse til fondsbørsen. Det er anden bestilling på to dage, som rederiet offentliggør. Onsdag var det et skib på ruterne til og fra Bornholm, som Mols-Linien annoncerede.

Aktierne i Mols-Linien koster uændret 90 kr.