Aktier: Afsmittende effekt fra Wall Street sender aktier op

De asiatiske aktiemarkeder ligger med en generelt positiv undertone onsdag morgen, hvor Tokyo er fraværende på grund af en lokal helligdag.

Arkivfoto. De asiatiske aktiemarkeder ligger med en generelt positiv undertone onsdag morgen, hvor Tokyo er fraværende på grund af en lokal helligdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: TORU YAMANAKA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stigninger til gentagne rekordniveauer for de store indeks på Wall Street smitter af i den fjernøstlige handel.

- Det er køberne, der har kontrollen her, og det amerikanske aktiemarked og mange andre udviklede markeder presses højere - i hvert fald på kort sigt. Federal Reserve har fået markedsdeltagerne til at tro, de altid har ønsket en renteforhøjelse i december. De havde lige brug for lidt flere oplysninger, før de hævede renten, og nu har de fået mere end nok data til at overbevise dem, vurderer chefanalytiker Chris Weston fra IG Ltd. i Melbourne i et notat ifølge Bloomberg News.

De kinesiske markeder på fastlandet følger med effekten fra Wall Street.

Aktieinvestorerne har øget gearingen, og marginhandlen på fastlandets børser er på det højeste niveau siden markedet kollapsede i starten af året.

Siden er Shanghai Composite Index steget 22 pct., og onsdag lægges endnu 0,1 pct. til indekset, mens CSI- 300-indekset stiger 0,3 pct.

Børsen i Hongkong ligger med et plus i Hang Seng-indekset på 0,2 pct.

På de øvrige markeder er der en stigning i Taiex-indekset i Taipei på 0,5 pct. Singapores Strait Times og Sydkoreas Kospi-indeks ligger begge med et plus på 0,5 pct., mens Sydneys ASX-indeks lukker med en gevinst på 1,3 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med små stigninger på under 0,1 pct. onsdag morgen.