Aktier: Aflyst telefusion trækker røde spor i Europa

Nederst i det faldende europæiske aktieindeks Stoxx 600 ligger danske TDC, der ikke fik lov til at høste frugterne af brylluppet mellem Telia og Telenors danske teleforretninger.

Læs mere
Fold sammen

I stedet blev brylluppet aflyst, da strenge forældre, i skikkelse af EU's konkurrencemyndigheder og konkurrencekommissær Margrethe Vestager, lagde tilstrækkeligt mange forhindringer i vejen til, at de to turtelduer opgav ævred.

TDC-aktien falder knap 5,8 pct. til 38,16 kr., da det dermed ser ud til, at den hårde konkurrence på det danske marked vil fortsætte.

Den aflyste fusion har trukket spor gennem hele Europa. Eksempelvis falder Telecom Italia, der længe har været rygtet som muligt mål for opkøb, 2,5 pct. Telesektoren som helhed falder i gennemsnit 1,7 pct., mens mine- og energiselskaberne ligger i toppen som de eneste sektorer i grønt terræn.

Samlet falder det brede europæiske Stoxx 600-indeks 0,6 pct. til 3200,6 trukket ned af bekymring for det kommende rentemøde i den amerikanske centralbank, der lurer i næste uge.

- Mange sidder på sidelinjen og tager penge af bordet forud for næste uges møde i FOMC (Federal Reserves pengepolitiske komité, red.). Selvom chancerne for et renteløft er små, vil folk bare være sikre, i tilfælde af at der er nogle kommentarer fra Janet Yellen, siger Markus Huber, ledende aktiehandler hos Peregrine & Black i London, til Bloomberg News.

Investorerne kan fredag eftermiddag bruge University of Michigans forbrugertillidsindeks til at lede efter fingerpeg om, hvad Federal Reserve vil foretage sig ved næste uges rentemøde. Analytikerne forventer et mindre dyk i forbrugertilliden, til 91,1 i september fra 91,9 i august, ifølge estimater fra Bloomberg News.