Aktier: Afkortet handelsuge begyndte med plusser

De amerikanske aktier lukkede med stigninger mandag, hvor teleselskabet Verizon løftede hele telesektoren i kølvandet af en aktieopjustering, mens en aftale i halvledersektoren øgede fokus på de højtydende tech-aktier.

Læs mere
Fold sammen

Omsætningen var begrænset, og fraværet af større regnskaber og økonomiske data i denne uge betød lav handelsvolumen og reduceret likviditet, hvilket ventes at fortsætte frem til Thanksgiving-helligdagen torsdag og en tidlig markedsafslutning fredag.

S&P 500-indekset øgede godt 0,1 pct. til 2582,14 og Dow Jones-indekset sluttede med en gevinst på 0,3 pct. i 23.430,33. Nasdaq-indekset lukkede med et plus på godt 0,1 pct. 6790,71.

Tirsdag morgen er investorernes humør højt, hvor en positiv stemning breder sig på de asiatiske aktiemarkeder. Alligevel er de tilbageholdende, når det gælder de amerikanske aktiefutures, som ligger med små udsving tæt på nul.

Fra nøgletalskalenderen var der positive data at hente i form af ledende indikatorer i USA. Indikatorerne steg 1,2 pct. i oktober, hvilket slog konsensus på en fremgang på 0,8 pct.

Samtidig oprevideredes de ledende indikatorer for september med 0,3 pct.point til en stigning på 0,1 pct. fra det oprindelige fald på 0,2 pct.

Et af dagens positive islæt var Verizon, der trak hele S&P 500-teleservicesektoren op med 1,0 pct. på baggrund af en opjustering af anbefalingen fra Wells Fargo.

Wells Fargo-analytikerne pegede på Verizonaktiens værdiansættelse og vurderede, at aktien giver "et attraktivt udbytte". Verizon steg 1,7 pct.

Telesektoren har været årets dårligst præsterende S&P-undergruppe med et samlet fald på 17 pct., mens hele S&P-indekset er steget 15 pct.

- Der er et rekyl i telekommunikation, som har været den ringeste gruppe hidtil i år. Der er altid en chance for, at noget vil forstyrre fremdriften, men der er meget lidt nyt, og mange investorer har fokus på amerikansk fodbold og kalkunmiddag, siger investeringschef Eric Kuby fra North Star Investment i Chicago til Reuter.

Amerikansk fodbold og kalkun på bordet er lige så traditionelle begivenheder ved Thanksgiving, som flæskesteg og and samt juletræ er det ved en dansk juleaften.

LILLE OVERVÆGT AF POSITIVE SEKTORER

Der var en lille overvægt af sektorer med plusser i S&P 500-sammenhæng. Ud over telebranchen udgjorde finanssektoren og industrisegmentet top tre med kurshop i de to sidstnævnte på henholdsvis 0,5 pct. og 0,4 pct.

I bunden lå forsyningssektoren og sundhedssektoren med fald på 0,3 pct. og 0,4 pct.

Sundhedssektoren blev tynget af et fald på 2,0 pct. i Merck og et drop på 0,8 pct. i Bristol-Myers i kølvandet af en meddelelse fra Roche, der kunne annoncere positive forsøgsresultater med et kræftmiddel.

Blandt de øvrige enkeltaktier ramte halvlederproducenten Cavium rekordniveau efter et overtagelsestilbud fra den større rival Marvell. Cavium endte dagen med en gevinst på 10,8 pct., mens Marvell-aktien steg 6,4 pct.

Rygter om, at USA's justitsministerium vil søge at forhindre AT&T i at købe Time Warner gav fald i Time Warner på 1,1 pct., mens AT&T lukkede med et plus på 0,4 pct. Rygterne blev bekræftet efter børstid.

/ritzau/FINANS