Aktier: Adidas springer i vejret efter stærkt regnskab

Den tyske sportskoncern Adidas har stor fremgang på aktiemarkedet onsdag, hvor et pænt regnskab krydret med en opjustering af selskabets langsigtede forventninger får investorerne til at flokkes om aktien.

Arkivfoto. Den tyske sportskoncern Adidas har stor fremgang på aktiemarkedet onsdag, hvor et pænt regnskab krydret med en opjustering af selskabets langsigtede forventninger får investorerne til at flokkes om aktien. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTOF STACHE

Sportsgiganten, som danskeren Kasper Rørsted står i spidsen for, kommer ud af 2016 med et overskud på 1,02 mia. euro, hvilket var en anelse bedre end ventet.

I forbindelse med regnskabet har selskabet løftet sine forventninger frem mod 2020, så det nu sigter efter en vækst i overskuddet på 20-22 pct. mod tidligere 15 pct.

På aktiemarkedet bliver Adidas-aktien sendt op med 7,1 pct. og ligger dermed øverst i Stoxx 600-indekset, som derimod er stort set uændret i forhold til tirsdag.

Lige efter følger service- og sikkerhedskoncernen G4S, som efter et bedre end ventet regnskab stiger 6,6 pct.

Omvendt er der pres på aktien i det franske energiselskab Électricité de France, EDF, der har den franske stat som hovedaktionær.

Og det er netop den franske stat, der er baggrunden for faldet, da den ifølge Bloomberg har solgt tegningsretter til en forestående kapitalforhøjelse med rabat.

Aktien falder omkring 7 pct. efter et fald på 4 pct. tirsdag, da selskabet offentliggjorde planerne om en kapitalforhøjelse på 4 mia. euro.

I Tyskland falder fragtselskabet Deutsche Post efter sit regnskab for 2016.

Ifølge Bloomberg kunne indtjeningen i pakkedivisionen, der er selskabets største, ikke følge med resten af selskabets divisioner i fjerde kvartal.

Det er blandt andet en ny lønaftale med tyske postarbejdere, der har presset overskuddet. Aktien falder 2,2 pct.