Aktier: Accelererende positive markeder i hele asien

De fjernøstlige aktiemarkeder ligger med generelle positive tendenser onsdag morgen. Og i især Tokyo har de positive undertoner fundet grobund med accelererende stigninger i de store indeks til følge.

Læs mere
Fold sammen

Markederne bar gennem den tidlige handel præg af det vakuum, som er opstået mellem reducerede forventninger til den amerikanske centralbanks eventuelle renteforhøjelser, ECB's pengepolitiske møde i onsdag og tirsdag samt en noget blandet start på den amerikanske regnskabssæson.

I Tokyo læner investorerne sig op ad forventninger til centralbanken, Bank of Japan. Elendige handelsdata for september øger sandsynligheden for nye lempelser oven i det allerede massive løbende opkøbsprogram.

Det sæsonjusterede underskud var på 355,7 mia. yen mod et ventet minus på 63,4 mia. yen i september. En skuffende eksportudvikling lå bag tallene.

Det betyder en stigning i Nikkei-indekset på 1,8 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et plus på 1,7 pct.

På det kinesiske fastland er der også positive undertoner. Også her er det udsigten til nye lempelser, der driver markedet op.

- Markedet har stadig plads til at stige yderligere, da udsigterne for pengepolitikken er optimistisk, siger fundmanager Wu Kan fra JK Life Insurance Co. i Shanghai til Bloomberg News.

Shanghai Composite stiger 0,4 pct., hvilket også gælder CSI 300-indekset. Hongkongs børs holder lukket for den årlige Chung Yeung Festival.

Blandt de øvrige markeder er der en stigning i Sydkoreas Kospi-indeks på 0,3 pct., mens Singapores Straits Times-indeks øger 0,5 pct., og Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et samlet plus på 0,2 pct.

Modsat ligger Taiwans Taiex-indeks med et fald på 0,5 pct.

Ved 6.45-tiden onsdag morgen ligger de amerikanske futures med stigninger på omkring 0,5 pct.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 1,8

Topix 1,7

Hongkongs Hang Seng Lukket

China Shanghai Composite 0,4

China CSI 300 0,4

Taiwan Taiex -0,5

Sydkoreas Kospi 0,3

Indiens BSE Sensex 0,4

Singapores STI 0,5

Sydney ASX 200 0,2

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.45

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk