Aktier: Åbner højere - men stille, roligt og afventende

Det danske aktiemarked ventes onsdag at åbne højere understøttet af en positiv afslutning på de amerikanske børser tirsdag aften og positiv DAX-futures før markedets åbning.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Amerikanske aktier sluttede lidt højere end niveauerne ved dansk lukketid tirsdag og futures på de tre toneangivende amerikanske indeks ligger en spids højere for S&P 500 og Dow Jones og et nøk nede for Nasdaq. I Asien er tendensen uensartet.

Futures på det vigtige tyske DAX-indeks ligger ved åbningen kl. 8 0,6 pct. højere.

Eventuelle nye målinger fra Storbritannien kan svinge markederne. Ved begyndelsen af handelsdagen viser meningsmålingerne fortsat dødt løb. Financial Times' såkaldte "Poll of polls" viser 44-45 remain-leave, skriver Carnegie i en morgenkommentar.

Det kan meget vel blive en dag med behersket omsætning, som det var tilfældet i tirsdagens handel, da mange investorer er gået i venteposition forud for torsdagens afstemning om briternes fortsatte EU-medlemskab.

Det danske C20 Cap-indeks endte tirsdag 0,5 pct. højere i 997,44.

SALGSTAL FRA GENMAB

Genmab kan blive påvirket af onsdagens salgstal for selskabets nyligt lancerede kræftsmiddel Darzalex. Midlet solgte for 35,69 mio. dollar i sidste måned, hvilket er en fremgang på 8,5 pct. i forhold til måneden før.

Salget i maj er dog lavere end i marts, som fortsat er den måned med det højeste salg. Her lød salget på 36,6 mio. dollar.

Genmab har i maj og juni kunne fremvise stærke studieresultater med netop Darzalex, som bliver benyttet til behandling af patienter med knoglemarvskræft.

I øjeblikket er Darzalex godkendt til behandling hos patienter, der har været igennem mindst tre behandlingsforløb, men biotekselskabet håber at kunne komme længere frem i køen.

Genmab aktien faldt tirsdag 0,2 pct. til 137 kr.

Coloplast, der steg 1,7 pct. til 487,30 kr. holder tirsdag kapitalmarkedsdag i Minneapolis i USA, hvor der blandt andet vil være fokus på, hvad selskabet siger om de langsigtede vækstmuligheder.

Tryg har fået sænket kursmålet af UBS til 127 kr. fra tidligere 135 kr. Anbefalingen er uændret "neutral". Det viser data fra Bloomberg News. Tryg lukkede 0,2 pct. højere i 120,7 kr.

FOKUS PÅ SIDEPAPIRER

Sanistål, der sluttede uændret i 71 kr., har solgt sit tyske datterselskab Hepa Wälzlager, der blandt andet sælger kuglelejer, til den tyske koncern Zitec. Som følge af frasalget opjusterer Sanistål forventningerne til årets overskud med 10 mio. kr. og regner nu med et driftsoverskud før skat og renter på 90 mio. kr.

Helt ude i yderkanten af fondsbørsen kan også Topsil få opmærksomhed. Der har blandt flere aktionærer været utilfredshed med det frasalg, som Topsil gennemførte i sidste uge, hvor det midt i en budkrig valgte at gennemføre et salg af sin siliciumforretning til Globalwafers fra Taiwan for et trecifret millionbeløb.

Flere aktionærer har efterfølgende klaget over beslutningen og krævet en ekstraordinær generalforsamling, og nu er der sket endnu en drejning i forløbet, da Erhvervsstyrelsen er gået ind i sagen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra kinesiske National Silicon Industry Group (NSIG), som var taberen i kampen om Topsil, da selskabets bud på virksomheden blev forbigået.

Topsil steg tirsdag 0,3 pct. til 0,287 kr.

/ritzau/FINANS