Aktier: 5 Globale godbidder fra Nordea

”Spred din risiko – køb andet end danske aktier”. Det har været budskabet fra Nordea i flere måneder. Her er fem konkrete bud på attraktive aktier.

Foto: Colourbox.
Læs mere
Fold sammen
De danske investorer efterlever det gamle ordsporg ”ude af øje – ude af sind” i en helt ekstrem grad, når de skal vælge aktier til deres portefølje.

Flere undersøgelser har vist, at de danske investorer har en voldsom overvægt af danske aktier i porteføljen – og aktiestrateg hos Nordea, Henrik Drusebjerg, har flere gange advaret mod, at danskerne løber en unødig risiko ved ikke at sprede sine investeringer mere.

Men hvad skal man så investere i, hvis man har mod på aktier ude fra den store verden.

Her er Fem bud fra Nordea:

Fra Schweiz til Hong Kong...
Nestlé (Schweiz):

*Markedsleder med ambitiøs målsætning om organisk vækst på 5-6% årligt (29. juni er målsætningen blevet bekræftet på analytikermøde).

*Bred produktpalette, hvilket betyder, at selskabet "rammer" forbrugeren, hvis han handler ned.

*Rigtig geografisk eksponering, da Nestlé dels afsætter på de modne, men velstående vestlige lande og stigende eksport til de hurtigt voksende økonomier i Emerging Markets.

American Tower (USA):

*Stabil indtjening fra langvarige leasingkontrakter på kommunikationstårne (USA's største uafhængige portefølje af kommunikationstårne).

*American Tower har ledig kapacitet på sine tårne, mens telefonselskaberne oplever stigende efterspørgsel efter datatrafik (grundet stigende antal smartphones).

*Udsigt til stigende marginaler grundet muligheden for at udnytte det eksisterende netværk mere effektivt.

G4S (Danmark):

*Verdens førende vagtservice udbyder med stærk global markedsposition

*Unik global tilstedeværelse med høj eksponering til Emerging Markets, hvor væksten er højere end de modne vestlige markeder.

*Høj indtjeningskvalitet og har gennem en årrække udvist en særdeles stabil udvikling

PetroChina (Kina):

*PetroChina er verdens største olieselskab målt på markedsværdi og verdens tredjestørste målt på oliereserver. Selskabet er aktivt inden for udvinding af både olie og gas, men også en vigtig spiller inden for raffinering af olie til benzin og fyringsolie.

*Der har tidligere været et loft over benzinpriserne i Kina, som nu er fjernet. PetroChinas raffineringsdivision har tidligere været tynget af dette loft. Ændringerne i prismekanismerne bør fremadrettet bedre vise de reelle værdier i raffineringsdivisionen.

*Denne forventede værdiforøgelse holdt sammen med PetroChinas ledende position på det kinesiske marked for olie og naturgas samt eminent omkostningsstyring gør det til en særdeles interessant aktieinvestering.

Wharf Holding Ltd. (Hong Kong):

*Wharf Holdings er et konglomerat, der fokuserer på udvikling og drift af investerings– og udlejningsejendomme, hoteller og drift af container terminaler i Hongkong og Kina.

*Via Modern Terminals er selskabet den andenstørste operatør af containerterminaler i Hongkong. Investeringsejendommene er primært koncentreret omkring udlejning til detailsektoren og i mindre grad fokuseret på kontorejendomme. Selskabet er det ejendomsselskab i Hongkong med størst eksponering mod Kina.

*De to største aktiver, som udgør ca. 50% af de samlede aktiver, er de to store shoppingcentre Times Square og Harbour City, som begge rangerer blandt hovedattraktionerne i Hongkong. Netop de to shoppingcentre har i de to tidligere nedture i Fjernøsten vist sig mere stabile indtjeningsmæssigt end det generelle marked, hvilket også forventes denne gang.

*Markedet prisfastsætter i øjeblikket Wharf til kun halvdelen af de bogførte aktiver, hvilket indikerer, at markedet frygter yderligere prisfald. Vi mener, at selskabet løbende har foretaget de nødvendige nedskrivninger af aktiverne, hvilket betyder, at aktien nu er undervurderet af markedet.