Aktier: 120-årige Dow Jones overskred 20.000 for første gang

Der var fremskridt med syvmilestøvler på på det amerikanske aktiemarked onsdag, hvor Dow Jones-indekset lukkede over 20.000 for første gang i dets det 120-årige historie.

120-årige Dow Jones overskred 20.000 for første gang, januar 25, 2017. REUTERS/Brendan McDermid Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Også S&P 500 samt Nasdaq-indekset lukkede på det højeste niveau nogensinde.

S&P 500-indekset sluttede onsdag med en gevinst på 0,8 pct. til 2298,37. Det industritunge Dow Jones-indeks lukkede med et plus på knap 0,8 pct. i 20.068,51, mens Nasdaq-papirerne tog dagens førstepris med en stigning på 1,0 pct. til 5656,34.

Det var igen den nytiltrådte amerikanske præsident, Donald Trump, der spøgte på sidelinjen. Hans forslag til offentlige arbejder begynder at tage form. Det trak op i byggesektoren og råvareselskaberne.

»Markedet har ventet på Donald Trumps forslag om infrastrukturinvesteringer, og nu har han endelig afsløret nogle detaljer«, noterede markedsanalytiker Naeem Aslam fra Think Markets i en kommentar ifølge nyhedsbureatet Direkt.

Torsdag morgen følger de asiatiske aktiemarkeder op med plusser over hele linjen. De amerikanske aktiefutures stiger samtidig 0,2-0,3 pct.

STOR OVERVÆGT AF POSITIVE UNDERINDEKS

Der var stigninger i 8 af de 11 underindeks i S&P 500. Bedst gik det finanssektoren, der med en stigning på 1,7 pct. distancerede sig fra den næstbedste gruppe, industriaktierne, der steg 1,1 pct.

Men også sundhedssektoren, råvaresektoren og forbrugerpapirerne kunne notere stigninger på 0,6-0,9 pct.

I bunden af S&P 500 var det igen telesektoren foruden ejendomsaktierne, der soppede rundt med fald på henholdsvis 0,2 pct. og 0,6 pct.

TRUMP OG MEXICOMUREN

Allerede tirsdag steg de aktier, der vurderes at ville profitere af et øget byggeri af blandt andet en mur mod Mexico. Blandt andet cementproducent Cemex, der i parentes er et mexicansk selskab noteret i USA, steg tirsdag 3,6 pct., og onsdag lagdes yderligere 3,7 pct. oven i kursen.

Også mineselskabet Freeport McMoran har fået glæde af forventningerne om højere kobberpriser, der tirsdag gav et kurshop på over 8 pct. Men onsdag gav en noget blakket kvartalsrapport anledning til et fald på 3,1 pct.

STRØM AF REGNSKABER

Onsdag kunne investorerne også forholde sig til den fortsatte strøm af regnskaber. Flyproducenten Boeing kom ganske godt ud af fjerde kvartal, og også forventningerne levede op til analytikernes estimater, mens aktien steg 4,2 pct.

United Technologies levede lige akkurat op til markedets forventninger, men aktien satte sig 0,6 pct.

Texas Instruments stod på mål for tirsdagens sene regnskab. Højere forventninger til første kvartal end estimeret blev belønnet med en kursstigning på 2 pct.

Efter børstid onsdag var der regnskaber fra blandt andet it-koncernen Qualcomm, internethandeslsplatformen Ebay og telegiganten AT&T

Qualcomm kunne ikke helt leve op til de opskruede forventninger, og aktien satte sig 3 pct. i eftermarkedet efter en stigning på 3,5 pct. i den ordinære handel.

Ebay derimod kunne vise en 3,1 pct.s stigning i det kvartalsvise resultat i fjerde kvartal. Det blev taget som et tegn på forbedring i selskabets traditionelle markedsplatform, og aktien steg 8,6 pct. i eftermarkedet.

AT&T's regnskab var til gengæld uden overraskelser. Aktien steg 0,1 pct. i eftermarkedet.