Aktier 12.58: Ramt af nedtur

 

Den sure stemning har overtaget på de europæiske aktiemarkeder, og den rammer også de danske aktier. C20-indekset ligger over middag 1,6 pct. lavere i 487,09 på en dag, hvor alle C20-medlemmer oplever fald.

 

De amerikanske futureindeks ligger allerede med solide fald, og investorerne er begyndt at afvente mandagens åbning i USA efter fredagens aktienedtur.

 

I C20-regi er Vestas hårdest ramt, og vindmølleproducentens aktier ligger 3,5 pct. lavere i kurs 429.

 

Carlsberg, som taber 2,4 pct. til kurs 693, er omgæret af spekulationer. Bryggeriet planlægger et aktieudbud på 30 mia. kr. til finansieringen af købet af Scottish & Newcastle. Det skriver avisen Financial Times. Mellemfinansieringen skal skaffes af trioen Danske Bank, Nordea og Lehman Brothers. Financial Times venter et bud på S&N på mellem 720 og 750 pence pr. aktie, mens analytikere ifølge Reuters venter et bud på op til 800 pence.

 

Vejtransportkoncernen DSV fik konkurrentnyt fra Schweiz, hvor Kühne + Nagel aflagde regnskab for tredje kvartal. Logistikkoncernen Kühne + Nagel, som blandt andet gør sig i vejtransport, overraskede positivt med omsætningen og overskuddet i forhold til Bloomberg News analytikerprognoser. DSV ligger 2,9 pct. lavere i kurs 127,5.

 

Danisco taber 1,2 pct. til kurs 397. Det strategiske partnerskab med Firmenich, der omfatter smagsstoffer og textur, er globalt og bliver lanceret fra 1. januar næste år. Starten på aftalen blev grundlagt, da den danske ingrediens- og sukkergigant gennemførte salget af sin aroma-forretning tidligere i år til netop Firmenich.

 

Danske Bank taber 0,6 pct. til kurs 207,8, selvom anbefalingen af aktiens blev løftet til "køb" fra "hold" af Deutsche Bank, som gentog kursmålet 239 kr. Banken er blandt de femten banker, der har performet dårligst i år. Den har klaret sig 12 pct. dårligere end sammenlignelige banker i år. Rabatten på 12 pct. er det højeste i fem år og er i følge Deutsche Bank et godt niveau at købe på. Norden, som er regnskabsaktuel på torsdag, falder 1,4 pct. til kurs 86.

 

William Demant ligger 1,1 pct. lavere i kurs 417,5. Markedsdeltagerne er begyndte at spekulere i risikoen for en nedjustering fra William Demant, hvilket på det seneste har øget presset på William Demant-aktien. Kursmålet på aktierne i William Demant sænkes til 450 af finanshuset Cheuvreaux. Anbefaling er "underperform".

 

Novo Nordisk fik godt nyt. Det japanske sundhedsministerium har godkendt Novo Nordisks langtidsvirkende moderne insulin Levemir til behandling af type 1- og type 2-diabetes, herunder kombinationsbehandling med diabeteslægemidler i tabletform. Novo Nordisk ligger 1,0 pct. lavere i kurs 602.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )