Aktier 12.50: Smal tilbagegang i afventende marked

Læs mere
Fold sammen
Det er en svag negativ stemning, der præger Københavns fondsbørs, og C20-indekset ligger 0,3 pct. lavere i 253,9 tirsdag middag. Det er en stille handel med en lav omsætning, og markedet venter på den amerikanske markedsåbning og indsættelsen af den nye amerikanske præsident Barack Obama.

De danske finansaktier forsætter mandagens tilbagegang og Danske Bank ligger 1,3 pct. lavere i kurs 57, mens Nordea falder 2,2 pct. til kurs 30,6.

Carlsberg stiger 0,7 pct. til kurs 172,3, til trods for at Royal Bank of Scotland tirsdag morgen indledte dækningen af bryggeriaktien med en salgsanbefaling på et kursmål på 135 kr.

Vestas falder 1,5 pct. til 298,5, efter at finanshuset Goldman Sachs sænker sit kursmål med 150 kr. til 400 kr.

SAS falder 2,2 pct. til kurs 31,1. Den franske konkurrent Air France-KLM sænkede tirsdag morgen sine forventninger til 2008/09, hvilket skyldes, at tredje kvartal vil indbringe et driftstab. Air France-KLM pointerer, at selskabet stadig vil nå overskuddet i 2008/09, men at størrelsen vil afhænge den økonomiske udvikling.

D/S Norden falder 1,4 pct. til kurs 162,8. Rygter vil vide, at rederiet Norden har solgt handymaxskibet Nord Endeavor for 27 mio. dollar (155 mio. kr.) som led i en større handel, der omfatter bulkcarriers af flere forskellige typer. Det skriver shippingavisen Lloyd's List med henvisning til London-mægleren Galbraith's,

FLSmidth, der mandag meddelte at de ville fyre 600 medarbejdere, falder 0,8 pct. til kurs 160. Forsikringskoncernen Alm. Brand vurderer, at fyringerne vil fastholde en høj indtjeningsmargin hos koncernen, og fastholder på baggrund af dette sin købsanbefaling af aktien, men sænker dog kursmålet med beskedne 5 kr. til 220 kr.

- Vi bedømmer den fleksible omkostningsstruktur som en af FLSmidth's styrke, og i vores øjne muliggør det fastholdelse af et højt niveau for EBIT-marginen i tider med lav/faldene aktivitet. Idet koncernen ventes at koncentrere sine reduktioner til afdelingerne i Danmark og USA ser vi, at koncernen forbedrer sin konkurrenceevne, skriver analytiker Thomas Hundebøll fra Alm. Brand Markets.

GN Store Nord stiger 3,4 pct. til kurs 12,3, mens William Demant falder 0,9 pct. til kurs 196,8.Den schweiziske høreapparatkoncern Sonova skriver tirsdag morgen på sin internetside, at selskabet lancerer høreapparatet Audeo Yes på Core platformen. Audeo Yes er verdens mindste trådløse høreapparat med en ekstern receiver.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )