Aktier: 11 dages rekordfest i Dow Jones står for fald

De seneste 11 hverdage har Dow Jones-indekset sat rekord, men meget tyder på, at festen er forbi, når der mandag bliver ringet ind til handel på Wall Street.

Læs mere
Fold sammen

Der er i hvert fald lagt op til kursfald på cirka 0,1-0,2 pct., viser futures for de tre toneangivende aktieindeks i USA, der foruden Dow Jones tæller S&P 500 og Nasdaq.

Fredag lukkede Dow Jones, der følger 30 af de største aktier i USA, i indeks 20.821,76, og den 11 dage lange rekordstime er den længste siden 1987 ifølge Marketwatch.

På de store linjer er investorerne en smule afventende frem mod tirsdagens tale fra Donald Trump. Her kan der komme nyt om præsidentens planer for skatteområdet, hvor han for nylig har lovet markante lettelser.

Ifølge CNN Money vil der sandsynligvis også komme nyheder om republikanerens planer for sundhedsområdet, efter at han har skrottet Obamacare.

Bag sig har investorerne et blandet nøgletal i form af varige goder, der viser salget over blandt andet biler, møbler og computere.

Salget steg med 1,8 pct. i januar sammenlignet med december, og det var bedre end ventet, da økonomer adspurgt af Bloomberg havde regnet med en fremgang på 1,6 pct.

Men tager man transport ud af regnestykket, faldt salget med 0,2 pct. i årets første måned mod en ventet stigning på 0,5 pct.

Blandt selskaberne kan der komme fokus på auktionshuset Sotheby's, som har offentliggjort regnskab inden åbningen af aktiemarkedet.

Selskabets toplinje lød på 309 mio. dollar i fjerde kvartal, mens analytikerne havde spået en omsætning på 269 mio. dollar ifølge Bloomberg.

Den samme historie kan fortælles om bundlinjen, hvor overskuddet på 1,35 dollar per aktie slog selv det mest optimistiske estimat på 1,20 dollar. Aktien stiger 6,4 pct. i formarkedet.

Tal har der også været fra selskabet Shutterstock, der tjener sine penge på at sælge standardbilleder - stock photos - af motiver som glade børn og dyr.

Selskabet kom ud af fjerde kvartal med en indtjening på 0,42 dollar, mens analytikerne havde spået et overskud på 0,45 dollar - dog med stor spredning mellem estimaterne. Aktien stiger 0,4 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS