Aktieoversigt kl. 14.55: Solide stigninger efter fremgang i USA

 

De tre store europæiske aktiemarkeder lå alle tirsdag eftermiddag med pæn fremgang, efter at de amerikanske aktier steg kraftigt mandag i kølvandet af positive nøgletal. Det amerikanske ISM-erhvervstillidsbarometer for juni viste den gyldne kombination af øget vækst og mindsket inflation.

 

Det tyske DAX 30 indeks steg 1,2 pct. til 8055, mens det britiske FTSE 100 indeks lå 0,7 pct. højere i 6637. Det franske CAC40 indeks lå 0,7 pct. højere i 6075. De amerikanske indeksfutures indikerer en svag fremgang i tirsdagens indledende handel på fondsbørserne i New York.

 

Europas største softwareproducent SAP er kommet lidt i problemer, efter at selskabet tirsdag erkendte, at en underdivision har foretaget upassende downloads fra ærkerivalen Oracles hjemmeside. SAP afviste alle andre anklager i forbindelse med de omtalte downloads. Aktien formåede dog at vende rundt, og lå tirsdag eftermiddag 2,3 pct. højere i 37,1 euro.

 

Den britiske bryggerigigant Scottish & Newcastle, som i fællesskab med Carlsberg ejer BBH, var tirsdag aktuel med en markedsopdatering forud for regnskabet den 7. august. Selskabet er overbevist om at kunne indfri forventningerne til helåret, men markedsopdateringen vist at det britiske salg skuffede grundet øget konkurrence og dårligt vejr. Aktien lå 0,1 pct. lavere i 633.

 

Handlen i den franske fødevarekoncern Danone blev suspenderet tirsdag på den franske børs forud for en selskabsmeddelelse. Spekulationerne gik på, at selskabet ville annoncere salget af datterselskabet LU Biscuit til Kraft, og det skulle senere vise sig korrekt, da Kraft bød 5,3 mia. euro. for divisionen Aktien lå 1,9 pct. højere i 62,1 euro.

 

Den tyske lastvogns- og busproducent MAN steg, efter at den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs føjede selskabet til sin købsliste og hævede kursmålet 11 pct. til 125 euro. Aktien steg 3,3 pct. 110,8 euro.

 

Den finske mobilproducent Nokia steg 1,9 pct. til 197,5 skr., efter at Deutsche Bank hævede kursmålet på verdens største mobilselskab med 4,8 pct. til 22 euro. Banken venter, at regnskabet for andet kvartal vil være stærkt på grund at et øget salg af N95 og 6300-modellerne.

 

Det tyske teknologikonglomerat Siemens fik også roser med på vejen af den amerikanske investeringsbank Lehman Brothers, som hævede kursmålet med markante 61 pct. til 150 euro. Aktien lå tirsdag eftermiddag 3,2 pct. højere i 109,9 euro.

 

Den hollandske post- og kurerkoncern TNT steg 2,7 pct. til 34,5 dollar, da investorerne spekulerede i, at den amerikanske konkurrent FedEx kunne komme med et opkøbstilbud på selskabet.

 

- Det virker strategisk korrekt at enten FedEx eller United Parcel Services vil kunne være interesseret i at overtage TNT, udtalte aktieanalytiker hos Kepler Equities, Andre Mulder, til Bloomberg News. Vi fastholder vores købsanbefaling på aktien, bemærkede analytikeren.

 

Den svenske investeringsbank Carnegie steg 3,1 pct. til kurs 126 skr., efter at den svenske regering har tildelt Carnegie opgaven som rådgiver for salget af finansvirksomheden SBAB, som regeringen ejer en del af. Valget af Carnegie var ventet, men investorerne udtrykte tilfredshed over at få endelig besked.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )