Aktieopturen er tilbage efter storbanker skyder regnskabssæsonen stærkt i gang

Der er igen stigninger på verdens aktiemarkederne mandag, efter et par amerikanske storbanker uofficielt skød regnskabssæsonen i gang med overraskende positive resultater. Håb om en handelsaftale mellem USA og Kina bidrager også til den gode stemning.

Goldman Sachs kommer med regnskab i løbet af mandagen. Foto: Reuters/Brendan McDermid/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen,

Og velkommen til en forårsdag, hvor aktiemarkederne over en bred kam er i godt humør. Solide eksporttal fra Kina, der kom ud fredag eftermiddag, er med til at skabe et højt humør fra morgenstunden, samtidig med at der endnu en gang bliver pustet liv i håbet om, at Beijing og Washington er ved at nå en aftale, der kan slutte handelskrigen.

De fleste store børser i Asien er derfor i plusser mandag, mens Europa også tegner til at få en positiv åbning.

3 ting du skal vide, inden markedet åbner:

  • Handelskrigen mellem USA og Kina er ifølge den amerikanske finansminister Steven Mnuchin tæt på en løsning, og de to sider er ved at arbejde på de sidste detaljer på en endelig aftale. Mnuchin sagde over weekenden, at embedsmænd fra de to lande har forhandlet over telefonen i løbet af hele sidste uge, og at det ikke er sikkert, at flere ansigt-til-ansigt møder er nødvendige. De seneste uger har der været mange historier om, at der snart kommer en handelsaftale, hvilket har hjulpet aktiemarkederne til at fortsætte deres 2019 optur.
  • Trump har igen angrebet den amerikanske centralbank (Federal Reserve, eller bare Fed). I et tweet søndag skriver han, at det amerikanske aktiemarked ville været mellem 5.000 og 10.000 point højere, hvis Fed havde gjort sit job ordentligt. I stedet for at stramme pengepolitikken ved at slutte sit aggressive obligationsopkøb, skulle centralbanken have lempet deres politik endnu mere, skriver Trump. Præsidentens kritik kommer samtidig med, at hans to forslag til de åbne positioner hos Fed er blevet mødt med bred modstand. Trump elsker at se aktiemarkederne stige, og har været stærkt utilfreds med, at Fed de seneste år har hævet renten i USA, fordi han mener, det holder aktierne ned.
  • Regnskabssæsonen i USA kom godt fra start i fredags, da storbankerne J.P. Morgan og Wells Fargo kom med overraskende gode kvartalstal. Analytikere har været bekymrede for resultaterne fra første kvartal, og konsensusforventningerne peger på et fald i indtjeningen for den første gang siden 2016. Hvis regnskabssæsonen bliver bedre end forventet, kan det være katalysatoren for endnu en spurt på de globale aktiemarkeder.

Det kan rykke markedet i dag

  • Kl. 14.30: USA - Empire-productionsindekset for april.
  • Kl. 19.00: USA - Charles Evans, chef for Federal Reserve i Chicago, diskuterer økonomi og pengepolitik.

Virksomheder i fokus

  • De amerikanske storbanker Goldman Sachs og Citigroup kommer med regnskabet, henholdsvis kl. ca. 13.30 og 14.00.
  • Danske Bank - Kepler Chevreux har sænket kursmålet til 160 kroner fra 170 kroner. Aktien lukkede i fredags med en kurs på 127 kroner.
  • GN Store Nord har fortsat sin succes hos de amerikanske veteraner, og markedsandelen for GN Hearing voksede i marts, både målt på solgte enheder og markedsværdi.

Markederne lige nu

Asien
Hong Kongs Hang Seng: +0,3 pct.
Kinas Shanghai Composite: +0,5 pct.
Japans Nikkei 225: +1,4 pct.
Sydkoreas Kospi: +0,4 pct.

Europe (futures)
Euro Stoxx 50: +0,1 pct.
Tysklands DAX 30: +0,1 pct.
Storbritanniens FTSE 100: +0,2 pct.

USA (futures)
S&P 500: -0,1 pct.
Nasdaq: -0,1 pct.
Dow Jones Industrial Average: +0,1 pct.