Aktienedtur i vente

Massive kurstab i USA ventes at give hård åbning i Europa til morgen.

De europæiske aktier ventes at gå en hård åbning i møde mandag morgen, efter at de amerikanske aktier fredag aften oplevede massive kurstab.

C20-indekset lukkede fredag 0,7 procent lavere i 495,21. Spekulationerne om Carlsbergs lyst til at opkøbe Scottish & Newcastle kører med forstærket kraft.

Bryggeriet Carlsberg planlægger et aktieudbud på 309 milliarder kroner til finansiering af købet af Scottish & Newcastle. Det skriver Financial Times. Danske Bank og Nordea er sammen med Lehman Brothers kørt i stilling og vil som banksyndikat skaffe mellemfinansieringen for på et senere tidspunkt at lave en aktieemissionen, skriver netavisen. Financial Times venter et bud på S&N på mellem 720 og 750 pence pr. aktie, mens analytikere ifølge Reuters venter et bud op på 800 pence. S&N-aktien lukkede fredag i 757 pence.

Scottish & Newcastle søger en partner, så bryggeriet kan købe Carlsbergs andel af BBH. Det skriver Financial Mail ifølge Bloomberg News. S&N søger ifølge netavisen en partner, der kan hjælpe med at skaffe 5 milliarder pund (53,4 mia. kroner) til at købe Carlsbergs andel af BBH.

Deutsche Bank hæver sin anbefaling på Danske Bank til "køb" fra "hold". Danske Bank lukkede fredag 1,0 pct. lavere i kurs 209.

Det japanske sundhedsministerium har godkendt Novo Nordisks langtidsvirkende moderne insulin Levemir til behandling af type 1- og type 2-diabetes, herunder kombinationsbehandling med diabeteslægemidler i tabletform. Novo Nordisk lukkede 0,2 pct. højere i kurs 608.

Demant William-aktien faldt fredag 3,5 pct. til kurs 422. Det skete til trods for en positiv nyhedsstrøm fra høreapparatmessen EUHA, der sluttede fredag i Nürnberg. Ifølge analytiker Klaus Ørtoft Madsen skyldes faldet, at der er nervøsitet i markedet vedrørende salget af selskabets nye højprisprodukt, Epoq. Det har skabt frygt for en nedjustering.

RB-Børsen