Aktieminus vekslet til plus

Der er atter hopla over feltet på det toneangivende aktieindeks efter en sløj start.

Læs mere
Fold sammen
Stemningen på de europæiske aktiemarkeder er gået i plus efter en negativ begyndelse på fredagen, og den tendens understøtter udviklingen i C20-indekset, som stiger 0,4 pct. til 306,83. FLSmidth- og Auriga-investorerne har fået regnskaber fra udenlandske konkurrenter.

FLSmidth falder 1,6 pct. til kurs 201. Den finske FLS Minerals-konkurrent Outotec har aflagt regnskab for andet kvartal, som skuffede, og aktien falder knap 6 pct. Outotec's driftsindtjening (EBIT) på 13,9 mio. euro ligger betydeligt under analytikerprognoserne.

Dog ligger omsætningen på 237,5 mio. euro over forventningerne. Oututec fastholder 2009-prognoserne, og pointerer, at koncernen er parat til at øge spareprogrammet.

Senere på formiddagen var finske Metso regnskabsaktuel, hvilket sendte aktien ned til et fald på 7 pct. Metso, som har en del konkurrerende aktiviteter med FLS Minerals, skuffede på både top- og bundlinjen. Metso pointerer, at gennemsigtigheden også ventes at være svag i 2010. Koncernen fastholder 2009-forventningerne.

Auriga Industries stiger 0,5 pct. til kurs 97,5, efter dårlig nyt fra den schweiziske konkurrent Syngenta, mens den australske konkurrent Nufarm steg på en købsmulighed.

Syngenta skuffer med sit regnskab for 1. halvår på både top- og bundlinjen, og Syngenta falder 4 pct. Syngenta venter nu at nå en EPS-indtjening tæt på rekordniveauet i fjor, og dermed opgiver Syngenta det tidligere mål om, at nå EPS-indtjeningsvækst i 2009.

Den australske konkurrent Nufarm steg 12 pct., da Nufarm oplyste, at koncernen fører samtaler med kinesiske Sinochem om et opkøbstilbud.

D/S Norden ligger med største C20-stigning, da rederiets aktier stiger 3,2 pct. til kurs 195,5, mens Nordea ligger lige efter med en fremgang på 3,1 pct. til kurs 47,3.

Rockwool ligger 0,5 pct. lavere i kurs 396. Den franske konkurrent Saint-Gobain skuffende med sit regnskab torsdag aften. Saint-Gobains overskud faldt 88 pct. til 128 mio. euro. Analytikerne havde ventet et overskud på 183 mio. euro. Omsætningen faldt 16 pct. til 18,7 mia. euro. Saint-Gobain-aktien åbner med fald på 2,5 pct., men koncernen annoncerede omkostningsreduktioner og over middag ligger aktien 6 pct. højere.

Danisco ligger 2,1 pct. lavere i kurs 234,3. Royal Bank of Scotland (RBS) hæver sit kursmål på Danisco-aktien til 188 kr. fra 140 kr. Anbefalingen lyder på "sælg".

Tower Group falder 33,3 pct. til kurs 12 efter at selskabet vil styrke kapitalgrundlaget, og det bliver med flere tiltag, som vil udvande værdien for de nuværende aktionærer.

RB-Børsen