Aktiemarkedet vil åbne i grønt med fokus på Tryg og Trumps skatter

Forsikringsselskabet Tryg vil sammen med Alka løbe med opmærksomheden, når det danske aktiemarked åbner for handlen mandag, i et forventeligt positivt humør.

Foto: Iris. Modelfoto.
Læs mere
Fold sammen

Sent fredag stemte Senatet sit forslag til en skattereform igennem, og det har skabt en mere positiv stemning på det amerikanske aktiemarked. De amerikanske aktier lukkede med små tab fredag, men siden er den negative stemning forduftet, og mandag morgen stiger aktiefutures i USA mellem 0,5 pct. og 0,9 pct. DAX-futuren stiger 1,3 pct.

Dermed tyder det på, at investorerne går en morgen med stigende aktier i møde mandag, hvor flere selskaber har leveret nyt forud for børsåbningen.

TRYG KØBER ALKA

Tryg har mandag offentliggjort, at det har købt forsikringsselskabet Alka for 8,2 mia. kr., efter at rygter om et potentielt opkøb har verseret i flere medier.

Handlen ventes gennemført i løbet af første halvår 2018 og vil ifølge Tryg give fusionssynergier på 300 mio. kr., som ventes fuldt realiseret i 2021. Tryg vil finansiere handlen ved at udstede op til 10 pct. af sin nuværende aktiekapital gennem en såkaldt "accelerated bookbuilding" og optage et Tier 1 lån på 500 mio. kr.

Selskabet oplyser desuden, at det ekstraordinære udbytte på 1 mia. kr. ikke vil blive påvirket af opkøbet, og at handlen ventes at være afsluttet i løbet af første halvår 2018.

Fredag sluttede Tryg-aktien 0,3 pct. lavere i 151,50 kr.

LUNDBECK FÅR GODKENDELSE I KINA

Lundbeck kom også med en meddelelse forud for handelsstart. Selskabet har fået godkendt sit antidepressiv-middel Brintellix til salg i Kina.

Medicinalselskabet venter at påbegynde lanceringen i andet kvartal næste år, oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse, hvor det også fremgår, at det er i gang med at udvide organisationen i Kina for at kunne gennemføre lanceringen.

Lundbeck sluttede 1 pct. lavere i 312,10 kr. fredag.

De danske banker kan også komme i fokus som følge af en undersøgelse fra Voxmeter. Ifølge Jyllands-Posten Finans viser den, at Danske Bank yder landets dårligste rådgivning til privatkunder, mens banken ligeledes, ifølge undersøgelsen, er landets mindst troværdige.

Nordea har dog samlet set det dårligste image i undersøgelsen, som er baseret på 39.000 interview. Danske Bank har det sjette dårligste.

Danske Bank faldt 0,3 pct. fredag til 232,80 kr., mens Nordea gik 0,7 pct. tilbage til 73,30 kr.

C20 Cap-indeks lukkede fredag med et samlet fald på 0,5 pct. til 1122,97

ALK KLAR MED NY STRATEGI

Uden for C20-indekset vil opmærksomheden samle sig om Alk-Abéllo, der mandag morgen har offentliggjort selskabets nye strategi.

Strategien består af fire elementer. Over en treårig periode vil selskabet investere 1 mia. kr. i for at vinde indpas i Nordamerika, det vil færdiggøre tabletporteføljen for alle relevante aldersgrupper, mens selskabet også vil fokusere på digitale patientrettede aktiviteter og nye forretningsområder samt prioritere ressourcerne.

Strategien og de medfølgende investeringer ventes at lægge en dæmper på indtjeningen de næste to til tre år, skriver selskabet i en meddelelse.

Omsætningen i 2018 ventes samtidig at blive lavere end i år, da en vækst i tabletsalget vil blive modsvaret af nedsatte priser i Sydamerika og kapacitetsbegrænsninger i produktionen. Efter 2018 venter selskabet at kunne fremvise en organisk omsætningsvækst på "10 pct. eller mere" om året.

ALK-Abéllo-aktien faldt 0,2 pct. til 905 kr. fredag.

DAB har desuden meddelt, at banken har skiftet bestyrelsesformand, efter at den nu tidligere formand, Jakob Fastrup, har meddelt sin afgang og udtræden af bankens bestyrelse med øjeblikkelig virkning.

Anders Howalt-Hestbech, direktør i Købsstædernes Forsikring, er valgt som ny bestyrelsesformand.

DAB faldt 1,50 pct. til 4,61 kr.