Aktiemarkedet stiger 8-10 pct. det næste halve år

Aktiemarkederne raslede ned mandag, og det danske C20 Cap tog sig en historisk nedtur med et fald på 4,7 pct. Men tirsdag er stemningen vendt rundt, og indekset ligger i grønt med en stigning på små 2 pct. efter en 30 minutters handel.

Aktiemarkedet stiger 8-10 pct. det næste halve år Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er frygten for en kinesisk recession, der fik verdens aktiemarkeder til at lyse rødt - men hos Handelsbanken er man ikke i tvivl om, at den globale vækst vil forsætte på nuværende niveau, og at de kinesiske myndigheder vil komme med tiltag, der vil stimulere økonomien, så den kinesiske vækst lander på 7 pct. i år.

- Samtidig vil væksten i europæisk og amerikansk økonomi fortsætte med at tiltage. I takt med at de kinesiske myndigheder implementerer flere stimulerende tiltag, så vil aktiemarkedet rette sig efter korrektionen, skriver Handelsbanken i en morgenmelding om den nuværende situation på aktiemarkederne.

- Det bør føre til, at aktiemarkedet stiger 8-10 pct. fra det nuværende niveau over de næste seks måneder, vurderer banken.

I Handelsbanken regner man ikke med, at den globale økonomi er på vej mod en større vækstopbremsning og ser dermed den seneste tids kraftige fald på aktiemarkederne som en overreaktion.

Frygten for, at den kinesiske økonomi er på vej ned i gear og får en hård landing, fik for alvor tag i markederne mandag, da man begyndte at regne en større global vækstopbremsning ind i kurserne.

- Hvorvidt de nuværende fald på aktiemarkedet kan retfærdiggøres afhænger af, om væksten i verdensøkonomien aftager kraftigt eller ej. Grundlæggende set vurderer vi, at frygten er overgjort idet vi fortsat tror på, at myndighederne i Kina vil have held til at stabilisere den økonomiske vækst på de nuværende niveauer, skriver Handelsbanken.

Business-TV: Aktier i frit fald - sådan skal du forholde dig