Aktiemarkedet slutter i plus i '09 - Sydbank

Efter et horribelt år for de danske aktier med et samlet fald på knap 50 pct. sidste år ser 2009 nu ud til sende indekset over minusstregen og sikre investorerne i danske børsnoterede selskaber profitter. Ved udgangen af årets første måned har det toneangivende C20-indeks kæmpet sig i plus 3,42 pct. efter en omgang maltrakterende kursklø i 2008. Analysechef i Sydbank, Bjørn Schwartz, forudser, at de danske aktier vil være en god investering, når nytåret nærmer sig, men det er en ujævn vej til et aktieindeks i plus ved udgangen af 2009.

- Den kommende regnskabssæson bliver meget udfordrende for aktiekurserne, og vi frygter at få et tilbageslag på det danske aktiemarked de næste to måneder. Men som tiden går, og investorerne får et bedre overblik over, hvordan virksomhederne kommer til at udvikle sig, vil man få bragt mere balance i tingene, når vi når ind i andet og tredje kvartal, siger Bjørn Schwartz til RB-Børsen.

Det samlede danske aktiemarked er siden nytår steget 2,28 pct. Men den positive udvikling vil altså vende på den korte bane og blive stabiliseret i andet halvår, for at ende i plus ved udgangen af året.

At det danske C20-indeks i det hele taget har anlagt en positiv tone for dagen i årets første måned, overrasker Bjørn Schwartz, når man sammenligner med de udenlandske artsfæller.

- C20 har klaret sig markant bedre end mange udenlandske aktieindeks, og det kan man undre sig over, fordi de danske virksomheder også mærker modvinden. Udfordringerne i verdensøkonomien er store, og nyhedsstrømmen fra nøgletalssiden vil være dyster de næste måneder. Derfor er vi bange for, at vi får et tilbagefald i det danske aktiemarked de næste to måneder, siger analysechefen.

Han forklarer, at blandt andet Novozymes og Novo Nordisk har været en stabiliserende faktor i C20 efter offentliggørelsen af gode årsregnskaber.

- Det har gjort, at C20 er kommer ganske godt fra land i år i forhold til de udenlandske aktieindeks, siger Bjørn Schwartz.

Årets største stigning i C20-indekset er indtil videre Sydbank med en stigning på knap 20 pct., mens den største kurshopper af alle danske aktier er Amagerbanken, der er steget 93 pct. siden årsskiftet.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )