Aktiemarkedet falder til ro efter Brexit

Efter en hektisk dag på de finansielle markeder i fredags, er der kommet ro på aktiekurserne. C20 åbner med et lille minus, mens de svenske aktier får forsinkede kurshug.

/ AFP PHOTO / ODD ANDERSEN Fold sammen
Læs mere
Foto: ODD ANDERSEN

Det ledende danske aktieindeks C20 Cap falder med 1,09 procent på ugens førstehandelsdag. I bunden finder man Nordea, der er nede med 3,21 procent, mens A.P. Møller Mærsk B taber 2,34 procent af sin værdi. Måske tager investorerne noget af gevinsten hjem, efter at Mærsk i sidste uge fik voldsom medvind efter nyheden om, at CEO Niels Smedegaard Andersen, stopper på posten.

I fredags faldt C20 Cap 4,1 procent efter, at briterne havde stemt nej fortsat medlemskab af EU. Over weekenden har pundet mistet yderligere værdi i forhold til dollaren, mens investorerne fortsat søger sikkerhed i sikre aktiver som guld og yen, der har haft svage kursstigninger over weekenden.

»Det er et typisk handelsmønster. Efter en periode med masser af uro besinder investorerne sig lidt. Men der er stadig mange spørgsmål, der står åbne, så investorerne afventer, hvilke meldinger der kommer fra EU oven på Brexit,« siger Tine Choi Danielsen, der er seniorstrateg i Nordea.

Svenske tømmermænd på aktiemarkedet

De svenske investorer holdt fri i fredags, hvor de fejrede Midsommeraften, og derfor havde de fredagens store kursfald til gode. De røde tal har til gengæld gjort deres indtog i Stockholm i dag, hvor OMX Stockholm taber 5,46 af sin værdi. Ligesom i resten af Europa går det værst ud over bankaktierne.

Således taber Svenska Handelsbanken over ni procent af værdien fra morgenstunden, hvor også SEB og Nordea får drøje hug fra investorerne. Også Volvo og Skanska falder mere end syv procent.