Aktieinteresse skaber rentero

Der er nogenlunde ro over renterne på det danske obligationsmarked mandag over middag, efter at rentepilen ellers pegede opad fra morgenstunden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Appetit på aktier har dæmpet interessen for obligationer, hvilket giver let stigende til neutrale renter i særligt Nordeuropa. Udsvingene er dog meget små, og ved 12.30-tiden ligger renten på den 10-årige danske statsobligation uændret i forhold til lukkeniveauet fredag i 1,61 pct. Faktisk er der ikke udsving på mere end 6 basispoint blandt de største europæiske obligationer.

Det udsving findes i den 10-årige schweiziske statsobligation, der noterer en rentestigning på 6 basispoint til 0,78 pct.

De amerikanske statsrenter tikkede da også lidt op, efter at det danske marked var gået på weekend fredag, og det er med til at påvirke billedet herhjemme mandag.

Markedsdeltagerne ventes mandag at rette fokus på Empire Manufacturing-indekset, der tager temperaturen på fremstillingsindustrien i New York-regionen, samt boligindekset NAHB. Spørgsmålet er dog, om nøgletallene får afgørende betydning i en uge, der byder på et meget vigtigt rentemøde hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Især spørgsmålet om, hvornår banken begynder at trække de ekstraordinære obligationsopkøb tilbage, er i fokus. Af samme grund vil der være stor opmærksomhed om centralbankchef Ben Bernanke, der holder pressekonference onsdag aften kl. 20.30 dansk tid.

Flere nøgletal fra USA har i længere tid peget på, at verdens største økonomi atter er på vej frem, men fredag fik amerikanerne en spand koldt vand i hovedet med sløje tal for forbrugertilliden samt et hak nedad fra den internationale valutafond, IMF, der har sænket sit skøn for den økonomiske vækst i USA i 2014.