Aktieindeks på rekordjagt i USA

De amerikanske aktier jagter fra åbningen indeksrekorderne under indflydelse af en positiv stemning skabt af signaler fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der onsdag aften forsikrede de nervøse handler om, at de pengepolitiske stimuli går en tryg fremtid i møde.

Rekordmulighederne var indikeret allerede i futures markedet, og det brede S&P500 indeks indfriede straks fra åbningen forventningerne med en stigning på 1,1 pct. til 1670,13.

De tungere aktier i Dow Jones stiger samlet 1,0 pct. til 15.434,24 også også her er der tale om rekord, hvis stigningen holder til markedslukning. "Intraday"-rekorden for Dow Jones indekset er 15.542 og fra maj i år.

De teknologibaserede Nasdaq indeks følger kollegerne med en stigning på 1,0 pct til 3557,34.

Signalerne presser renten ned og skader dollar men skaber til gengæld gyldne tider for guld- og sølvindustrien. Guldpriserne er ifølge Bloomberg News 3,0 pct. højere i 1284 dollar per troy ounze, mens sølvprisen er steget 3,6 pct. producenterne.

Stigningen skinner i gennem på metalselskabernes aktiekurser. Barrick Gold Corp, Freeport-McMoRan Copper & Gold og Newmont Mining Corp stiger i den indledende handel henholdsvis 6,9 pct., 2,8 pct. og 5,2 pct.

Mest aktivitet er der ifølge CNN Money i Advanced Micro Devices, AMD, der stiger 5,3 pct. efter at både Bank og America og Canaccord har anbefalet "køb" af aktien.

Finanshusene JP Morgan og Wells Fargo fremlægger regnskaber fredag, og aktierne i de to finanshuse stiger henholdsvis 1,4 pct. og 0,1 pct.

/ritzau/FINANS