Aktiehandlerne surmuler igen i dag

Den negative stemning fra mandagens amerikanske handel smitter af på den europæiske aktieåbning. Fondsbørsen i København er ekstra hårdt ramt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

C20-indekset falder fra morgenstunden med 1,8 pct. til 390,42, mens de tre store europæiske indeks ligger med fald i omegnen af 1 pct. Markederne er generelt præget af usikkerhed og nervøsitet. Samtidig er aktierne presset af en markant stigning i olieprisen.

Finansaktierne er igen tirsdag i fokus efter nye spekulationer om, at den store amerikanske redningsplan, der er under udarbejdning, ikke er tilstrækkelig til at løse kreditkrisens problemer. Nordea åbner 3,6 pct. lavere i kurs 66,5, mens Danske Bank ligeledes dykker 2,4 pct. til kurs 143,5.

William Demant Holding, der åbner 2 pct. lavere i kurs 283, holder tirsdag og onsdag analytikermøde, hvor især tirsdagens udmeldinger vil være interessante. Høreapparatproducenten vil sætte fokus på selskabets distributionskanaler, samt løfte sløret for sin nye produktserie Oticon Dual.

A.P. Møller - Mærsk falder 1,4 pct. til kurs 50.000, efter at selskabet har budt 57 skr. pr. aktie på det svenske tankrederi Brosto:m, som af flere af Brosto:ms store aktionærer finder for lavt. Odin Fonder, som er den næststørste aktionær i selskabet med 8,7 pct. af aktierne synes, at budet er for lavt, og ifølge fondsforvalter Nils Petter Hollekim bør budet ligge på omkring 69 skr. pr. aktiefor at repræsentere den reelle værdi.

NKT åbner tirsdag 2,5 pct. lavere i kurs 268, efter at konglomeratet tirsdag holder sin kapitalmarkedsdag i Køln i Tyskland. Analytikerne vil få mulighed for at besøge NKT Cables nye fabrik, som skal fremstille højspændingskabler, samt et besøg hos det NKT Photonics-ejet LIOS Technology, som fremstiller overvågningsudstyr baseret på temperaturmåling. Tirsdagen igennem vil der også være generelle præsentationer og en afsluttende spørgerunde.

D/S Norden falder 3,5 pct. til kurs 319, og følger dermed tendensen fra mandagens amerikanske handel, hvor tørlastkonkurrenter lukkede med store fald. DryShips lukkede 6,8 pct. lavere, mens Excel Maritime Carriers lukkede 10,1 pct. lavere.

Vestas falder 1,9 pct. til kurs 616, efter at vindmølleproducenten tirsdag morgen meddelte, at det har modtaget en brasiliansk ordre på 28 MW. Vestas har etableret en ny salgsenhed i Brasilien, da det brasilianske marked ser meget lovende ud på grund af gode vindforhold og grundet den voksende efterspørgsel efter energi i landet.

Coloplast er presset på det europæiske marked for medicinsk udstyr af den amerikanske konkurrent Convatec, som for nylig overtog danske Unomedical. Det skriver Dagbladet Børsen. Coloplast-aktien falder 1pct. til kurs 409.

Den nordjyske bank Ebh Bank stiger 7,5 pct. til kurs 115, ovenpå mandagens halvering af aktiekursen, efter det kom frem, at Ebh Bank måtte søge likviditetshjælp hos Nationalbanken.

RB-Børsen