Aktiehandlen i Danmark satte rekord i tredje kvartal

Det var rekord på det danske aktiemarked, der havde den bedste omsætning for et tredje kvartal nogensinde i 2015.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Det er ikke kun de store selskaber, som trækker læsset. Den stigende omsætning og likviditet sker også i mid- og small-cap-segmenterne, hvor omsætningen i tredje kvartal er mere end fordoblet siden 2012.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Nasdaq Copenhagen i en pressemeddelelse fredag.

Som den eneste markedsplads i Norden har København nu en omsætning, der er på et højere niveau end før finanskrisen. Totalomsætningen i København er siden 2009 steget fra indeks 100 til 166, mens aktiviteten på Oslo Børs i samme periode er faldet fra indeks 100 til indeks 68.

- Tallene taler sit helt tydelige sprog. Der er en stille revolution i gang på det danske aktiemarked, hvor omsætning og likviditet har nået et nyt niveau. Rekorden for bedste tredje kvartal bekræfter den stærke tendens på handelsomsætning, vi har set gennem hele året, siger Bjørn Sibbern, der er administrerende direktør på den danske børs, Nasdaq Copenhagen, i pressemeddelelsen.

- Konsekvensen er, at København som finansiel handelsplads er sejlet forbi både Helsinki og Oslo. Det er godt nyt for dansk økonomi, danske investorer og danske børsnoterede selskaber, tilføjer han.

Det er ikke kun de store selskaber, som trækker læsset. Den stigende omsætning og likviditet sker også i mid- og small-cap-segmenterne, hvor omsætningen i tredje kvartal er mere end fordoblet siden 2012.

- Nasdaq Copenhagen har de seneste år fået de største børsnoteringer med Chr. Hansen, Pandora og ISS, som alle er strøget i C20-indekset og har tiltrukket en del international investor-interesse. Men det, vi ser nu, er, at omsætning og likviditet også skyder i vejret i mid- og small-cap, siger Bjørn Sibbern.

TV: Omsætningen på danske aktier eksploderer