Aktiehandelen satte rekord i juni

Junirekord med aktiehandel for 6,3 mia. kr. om dagen på børsen.

Der blev handlet flittigt på Københavns Fondsbørs i juni, der satte rekord for den største aktieomsætning for en juni. I gennemsnit blev der handlet for 6,3 mia. kr. om dagen, oplyser fondsbørsen i en pressemeddelelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Der blev handlet flittigt på Københavns Fondsbørs i juni, der satte rekord for den største aktieomsætning for en juni. I gennemsnit blev der handlet for 6,3 mia. kr. om dagen, oplyser fondsbørsen i en pressemeddelelse.

Dermed blev juni 2015 slået af pinden, der havde den hidtidige junirekord med en gennemsnitlig handlen om dagen på 5,2 mia. kr.
Det var blandt andet brexit og Dong Energys børsnotering, der var med til at få handlen op i et højere gear. Den gennemsnitlige daglige omsætning for Dong i juni lå på 777 mio. kr., mens der dagen efter den britiske afstemning blev omsat for 11,4 mia. kr. aktier.»De to største "drivers" bag den høje likviditet er børsnoteringen af Dong Energy i den ene ende af spektret og brexit i den anden: Men hvor brexit var en isoleret hændelse, er noteringen yderligere løbende likviditet i markedet,« siger Bjørn Sibbern administrerende direktør for Nasdaq Copenhagen, i pressemeddelelsen.

»Generelt ser vi, at store børsnoteringer på den lange bane løfter den voksende omsætning og likviditet. Og det skaber en generel interesse for danske aktier fra investorer i ind- og udland,« siger han.
Set over de seneste 12 måneder, har den gennemsnitlige handel ligget på 5,5 mia. kr. I juni var der i snit 139.000 handler om dagen, mens det daglige gennemsnit set over det seneste år er på 115.000 handler om dagen.
Store danske large cap noteringer har de seneste år udgjort 20 pct. af aktiviteten i markedet. Det drejer sig om Chr. Hansen, Pandora, TDC, ISS og Dong Energy.
»Det er ny omsætning og ny likviditet, som ellers ikke ville være kommet investorerne til gode. Det understreger vigtigheden af de store IPO'er (Initial Public Offering, red.),« siger Bjørn Sibbern.