Aktiefremgangen ventes at fortsætte

Mandag vil formentlig byde på flere kursstigninger fra morgenstunden på det danske aktiemarked, efter at fredag gav den første indeksfremgang i fire dage.

Læs mere
Fold sammen
Fra morgenstunden peger de europæiske aktiefutures på stigninger op mod 0,5 pct. på de toneangivende børser i Frankfurt, London og Paris, og deres udvikling afspejles ofte herhjemme.

En af de aktier, der kan være i positivt fokus er Pandora, der har fået et gevaldigt kursmålsløft af storbanken HSBC. Kursmålet er nu på 340 kr. mod tidligere 263 kr. Anbefalingen er fortsat "overweight". Smykkeaktien lukkede til sammenligning i 278 kr. fredag.

Sydbank er til gengæld ramt af bankernes kritiske syn efter den overraskende nedskrivning fredag. Blandt andet sænker ABG Sundal Collier sit kursmål til 165 kr. fra 190 kr., mens SEB's justeres ned til 162 kr. fra 168 kr. Fredag sænkede Carnegie sin anbefaling til "sælg" fra "hold" - en anbefaling, der ellers havde holdt ved i mere end to år.

Torsdag faldt Sydbanks aktie med 4,5 pct. og fredag med 1,7 pct. Det har sendt aktien ned fra 152,30 kr. før nedskrivningen til 143 kr.

Tryg og Topdanmark kan atter få opmærksomhed efter sidste uges storm. Meldinger fra branchen tyder på færre skader denne gang end efter oktoberstormen. Men dermed er det ikke sikkert, at december-stormen bliver billigere. Flere stormflodsskader kan nemlig betyde, at de enkelte skader er alvorligere, vurderer Steffen Lundgren Kristensen fra Tryg over for Ritzau. Både Topdanmark og Tryg faldt omkring 1 pct. samlet torsdag og fredag, så de lukkede sidste uge i henholdsvis 143,70 og 482,60 kr.

Genmab præsenterer i aften dansk tid data fra studier med sine lægemiddelkandidater Ofatumumab og Daratumumab til behandling af kræft. Det sker på årsmødet i American Society of Hematology. Genmab kunne fredag melde om et par milepæle og en opjustering af forventningerne til hele 2013 til et driftsoverskud af fortsættende aktiviteter på 20-70 mio. kr. Selskabet ventede tidligere et driftsresultat på mellem minus 30 mio. kr. og plus 35 mio. kr.

De danske small- og midcap-aktier kan komme i fokus, da fondsbørsen i København fra i dag indfører en daglig auktion på de mindre og mellemstore selskaber fra kl. 13.30 til 13.35. Auktionen skal sætte fokus på disse aktier og hjælpe med den til tider manglende likviditet.

Mandag leverer ikke nogen større makroøkonomiske nøgletal.

Dagens største punkter er eksport- og handelsbalancetal fra Tyskland kl. 8, som viste lidt mere handel og større overskud end forudset, samt en oversigt over oktobers industriproduktion i samme land kl. 12.