Aktiefesten kan fuse ud i dag

Toppen ser ud til at kunne blive skåret af stigningerne fra ugens første tre handelsdage torsdag, hvis man skæver til den europæiske handel med futures.

Læs mere
Fold sammen

I USA var aktiehandlen ganske vist positiv onsdag, men de amerikanske papirer har et efterslæb grundet helligdagen mandag, hvor amerikanerne fejrede Martin Luther King Day og den officielle indsættelse af Barack Obama som landets præsident.

Det britiske FTSE 100-indeks indikeres en negativ start i omegnen af 0,1 pct. i futuremarkedet. Herhjemme lukkede C20-indekset 0,5 pct. højere i 537,92 onsdag - særligt trukket op af Novo Nordisk, der med stor overbevisning krydsede kurs 1000.

Og medicinalgiganten kan meget vel få en væsentlig rolle i forhold til den samlede retning igen torsdag. Med den stigende aktiekurs er spekulationerne om et split af aktien også vokset, og analytikere vurderede onsdag over for Ritzau Finans, at splittet kan være nært forestående. Novo steg med 1,7 pct. til 1012 kr. onsdag.

Coloplast kan også stjæle en smule opmærksomhed, efter at det tyske finanshus Berenberg har løftet sit kursmål for aktien til 275 kr. fra tidligere 250 kr., mens anbefalingen "hold" dog fastholdes.

Berenberg vurderer, at Coloplast er kommet stærkt igennem sit første kvartal af det forskudte regnskabsår 2012/13. Tallene for perioden præsenteres onsdag i næste uge.

- Hjulpet af relativ lav konkurrence sidste år og gavnlig valutamedvind i kvartalet, venter vi, at Coloplast præsenterer nogle imponerende tal for første kvartal 2013, skriver Berenberg i en kommentar.

Banken fastholder, at Coloplast er et meget veldrevet selskab, men at den nuværende kurs er høj, hvilket også afspejles i både kursmål og anbefaling. Coloplast-aktien faldt med 0,4 pct. til 287,60 kr. onsdag.

Danske Bank kan få endnu en tur på forsiderne torsdag efter skriverier i Berlingske Business om, at banken har ændret vigtige renteniveauer i sit nye kundeprogram fra dag til dag. Der har været usikkerhed om både renter på bolig- og billån. Danske Bank erkender fejlen. Aktien faldt med 2,8 pct. til 104,40 kr. onsdag, og dermed er Danske Bank dalet samtlige handelsdage i denne uge indtil nu.

TDC kan konstatere, at den amerikanske streamingtjeneste Netflix, der indtog det danske marked sidste år, havde et flot fjerde kvartal. Selskabet leverede et uventet overskud og en bedre omsætning end ventet af både sig selv og analytikerne, og det gav et stort hop i eftermarkedet i USA.

Samtidig fortalte Netflix, at lanceringen på det nordiske marked har været succesfuld indtil nu.

- Vores lancering i de nordiske lande har været meget succesfuld, og det bekræfter vores tro på de store internationale muligheder, vores service rummer, skriver Netflix i regnskabet for fjerde kvartal.

Blandt sidepapirerne kan der blive opmærksomhed til Glunz & Jensen samt Intermail, der leverer regnskaber for henholdsvis første halvår og første kvartal torsdag.