Aktiefesten fuser ud - udlandet trækker sig

En stor opjustering og positive resultater i tredje kvartal er tirsdag formiddag ikke nok til at holde Vestas-aktien oven vande. En positiv åbning er ved 11.15-tiden vekslet til et kursfald på lige over 4 pct. til 497,30 kr.

Arkivfoto. En stor opjustering og positive resultater i tredje kvartal er tirsdag formiddag ikke nok til at holde Vestas-aktien oven vande. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det eneste, vi kan konstatere, er, at udlandet ligger og hælder aktier ud, siger afdelingschef i Sydbank Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans.

Han gætter på, at faldet kan hænge sammen med usikkerhed op til præsidentvalget, hvor Republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump, vurderes at ville satse mindre på vindenergi og mere på fossile brændstoffer.

- Det kan handle om, at man spiller sikkert hen over valget, men også, at Vestas æder af sine ordrer i indeværende år, hvorefter man alt andet lige må forvente, at væksten vil aftage lidt og salget måske også vil falde i 2017, siger Ole Kjær Jensen.

Vestas advarer således om en opbremsning i aktivitetsniveauet på det amerikanske vindmøllemarked til næste år, efter at projektudviklerne med den femårige forlængelse af PTC-ordningen har fået bedre tid til at få gennemført de projekter, som de sikrer sig støtte til inden årsskiftet.

- Vi ser en vis opbremsning i aktivitetsniveauet på det amerikanske marked til næste år. Med den femårige forlængelse af PTC har kunderne fået noget bedre tid til at definere deres projekter. Det er derfor, vi ser aktivitetsniveauet rykke lidt ud i tiden i USA, siger Vestas ' finansdirektør, Marika Fredriksson, til Ritzau Finans.

For 2016 opjusterer vindmølleselskabet til en omsætning på 10-10,5 mia. euro og en EBIT-margin før særlige poster på 13-14 pct. Tidligere ventede selskabet en omsætning på minimum 9,5 mia. euro og en EBIT-margin på minimum 12,5 pct.

- Så med en opjustering af forventningerne til omsætningen, så vil det alt andet lige betyde, at omsætningen vil falde, hvis konsensusestimaterne for næste år er uændrede. Så væksthistorien går måske lidt ud af aktien, vurderer Ole Kjær Jensen.

Største nettosælger af aktien er tirsdag formiddag de anonyme børshandlere, der som regel dækker over udenlandske huse. De har netto solgt Vestas-aktier for 213 mio. kr.