Aktiefest ventes at fortsætte ved græsk afklaring

Økonomisk Ugebrev Formue ser et fortsat aktierally i de kommende måneder.

Foto: YANNIS BEHRAKIS

De kommende måneder kan byde på et fortsat aktierally.

Det vurderer Økonomisk Ugebrev Formue i en vinterferieudgave.

- Der er rigtig mange forhold, der peger i den rigtige retning, men en mulig græsk exit fra euroen er stadig den største risikofaktor, vurderer ugebrevet,

Eurogruppen holder sammen med trojkaen (Den Europæiske Centralbank, ECB, EU og Den Internationale Valutafond, IMF) møde med den græske regering mandag. Alle har interesse i et kompromis, så det er også den udbredte forventning i markedet.

- Kommer der ikke en eller anden form for løsning, vil Grækenland være på vej ud af euroen, og det vil give nervøsitet i markedet, anfører ugebrevet, og derfor vil alles øjne vil være rettet mod mandagens vigtige møde.

- Problemet er ikke så meget, at Grækenland forlader eurosamarbejdet, men at mange vil se det som starten på enden for eurosamarbejdet, da det vil blive set som en åbning for, at andre af de gældsramte lande også vil forlade euroen, skriver ugebrevet.

Bortset fra Grækenland er der en stribe andre positive drivkræfter, der er parate til at trække aktiemarkederne endnu længere op.

For det første den europæiske centralbanken kvantitative lettelser. Det vil presse renterne, og alt andet lige løfte aktierne.

For det andet begynder effekten af lave oliepriser snart at slå igennem på økonomien - både i erhvervslivet i form af lavere produktionsomkostninger og i husholdningerne

For det tredje vil de meget lave renter give besparelser i både erhvervslivet og i husholdninger, og det vil øge forbrugernes købekraft.

Ugebrevet konkluderer, at kommer der en fornuftig løsning mandag, vil der kommer yderligere markante stigninger. Sker det ikke vil aktiemarkedet opleve en mindre korrektion ned, måske 2-3 pct. før aktiemarkederne ventes at fortsætte op.