Aktiefald kan presse renterne

Uro på de finansielle markeder kan torsdag medvirke til øget søgning mod de relativt mere sikre investeringer, herunder danske statsobligationer, hvilket kan føre til rentefald herhjemme fra åbningen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Vi venter, at de danske obligationskurser vil være godt understøttet i dag, skriver Sydbank i sin morgenberetning torsdag og beretter om de store aktiekursfald, som siden onsdag morgen har været billedet hele kloden rundt.

Banken noterer dog, at der trods den triste stemning på aktiemarkederne ikke er sket de store bevægelser på rentemarkederne. De 10-årige tyske og danske renter falde en smule onsdag, og den tilsvarende amerikanske rente ligger stort set uændret i forhold til onsdag morgen.

- Fortsætter den nuværende udvikling på aktiemarkederne vil renterne dog med stor sandsynlighed begynde at falde, vurderer Sydbank.

De asiatiske aktiemarkeder er torsdag morgen præget at voldsomme fald, og også i Europa er der optræk til en blodrød åbning. Futuren på FTSE 100-indekset indikerer en åbning 1,2 pct. lavere.

Udover den generelle sindstilstand på de finansielle markeder kan amerikanske detalisalgstal for maj komme til at influere på renterne torsdag.

Økonomerne venter at se en stigning i detailsalget i USA på 0,4 pct. i årets femte måned ifølge et estimat fra Bloomberg News. Måneden før steg salget 0,1 pct.