Aktiechefer: Kursfesten ned i gear i 2008

Investorerne på børsen i København skal indstille sig på nye tider. De seneste års massive kursstigninger lakker mod enden og 2008 bliver et aktieår på det jævne.

Aktiefesten synger på sidste vers.

Det skriver Jyllands-Posten.

Avisen har talt med flere aktiechefer og aktiestrateger fra de store danske banker – og meldingen er klar: Det kan ikke blive ved, kursstigningerne og de formidable afkast skal ned på et andet og mere moderat niveau.

”Vi forventer 5-7 pct. stigning på C20-indekset over de kommende seks til tolv måneder. Det er behersket set i lyset af de senere års aktiefest, men det vidner om, at udfordringerne for virksomhederne er tiltagende. Det lægger et pres på indtjeningsvæksten,” siger aktieanalysechef Bjørn Schwarz, Sydbank.

Chefanalytiker Brian Børsting fra LD Markets mener også, at udviklingen bliver beskeden det kommende år.

”Efter tre-fire jubelår er det vores vurdering, at investorer skal forvente et lavere afkast på 5-10 pct. i 2008. Det er stadig solidt, men ikke så godt som tidligere, og som investor kan man hurtigt blive forvænt,” siger han.

Også Morten Kongshaug, aktiestrateg i Danske Bank ligger på linje med sine kolleger.

”Det er svært at få øje på, hvad man ellers skal købe i stedet. Men risikoen skal spredes, og aktierne skal holdes langsigtet,” vurderer han.