Aktiechef i Nordea har mest fidus til små aktier

Christian Hyldahl, nyudnævnt chef for Nordea Asset Management og dermed leder af Nordens næststørste kapitalforvalter, har stor tiltro til, at fremtidens afkast skal findes blandt aktier i små og mellemstore virksomheder.

Foto: Thomas Lekfeldt.
Læs mere
Fold sammen

Christian Hyldahl har et godt øje til de små aktier af flere grunde. Blandt andet har små aktier historisk "performet" bedre end de store, samt at investorerne får en ekstra afkastpræmie for at investere i selskaber på grund af deres lave likviditet i forhold til store aktier. Derudover vurderer Christian Hyldahl, at Nordea Asset Management vil have bedre albuerum blandt de små aktier.

Det skriver dagbladet Børsen.

- Typisk er den type selskaber også underanalyserede. Det er lettere at finde de gode selskaber, fordi der ikke er lige så mange, der kigger på dem. Der er ikke særligt meget analysedækning af små- og mellemstore virksomheder. Der har vi lettere ved at boltre os, udtaler Christian Hyldahl ifølge dagbladet Børsen.

Blandt de andre muligheder i markedet, som Nordea Asset Management har blik på, er kreditobligationer, der udstedes af virksomheder. Den slags obligationer er blevet ekstra attraktive, efter at obligationsrenten på traditionelle obligationer falder de seneste år. Ud af Nordea Asset Managements samlede aktiver på 1300 mia. kr. udgør kreditobligationer de 260 mia. kr.