Aktieåbning: Chr. Hansen stiger i rødt marked

Foto: JUSTIN LANE.
Læs mere
Fold sammen

Ingredienskoncernen Chr. Hansen ligger som eneste aktie i C20 Cap i plus torsdag morgen med en stigning på 4,4 pct. til 433,10 kr. Fremgangen kommer i forbindelse med, at Chr. Hansen har sparket gang i regnskabssæsonen torsdag morgen med en opjustering af forventningerne til 2015/16. Koncernen venter nu en organisk salgsvækst på 9-11 pct. mod tidligere 8-10 pct. Og det kvitterer investorerne for ved kasse ét.

Onsdag aften kunne koncernen melde om et opkøb af amerikanske NPC Physiology Holding og Guardian Food for 185 mio. dollar, eller næsten 1,3 mia. kr. Opkøbet betyder, at selskabet sløjfer udbytte og aktietilbagekøbsprogrammer.

- Det er et godt regnskab, det må man bare sige. Overordnet set er det rigtigt godt med en stærk organisk vækst. Jeg havde på forhånd ventet, at de ville få et rigtigt godt første kvartal drevet at et rimeligt tilgivende sammenligningsgrundlag fra første kvartal sidste år, men de overgår klart mine forventninger, siger Sydbanks senioranalytiker Morten Imsgard til Ritzau Finans.

Overordnet åbner C20 Cap ud med et fald på 0,9 pct. til 982,60. Det er godt i tråd med udviklingen på de amerikanske markeder, der onsdag endte med fald, og med de asiatiske, der ligeledes er præget af fald.

- Man kan sige, at der ligger en dyne af tristhed over de finansielle markeder. Og herhjemme ser vi nok fald efter forholdsvis store fald på børserne i USA og i Asien efter dansk lukketid onsdag, siger Nordeas chefaktiespecialist Michael Borre.

A.P. Møller-Mærsk ligger med i toppen af eliteindekset på dagen, hvor Nordea har hævet sin anbefaling til "køb" fra "hold".

- Aktien har nu fået så mange stryg, og alt det dårlige er indregnet, så vi mener, det er på tide at hæve vores anbefaling til "køb". Det er ikke, fordi vi tror, at olieprisen stiger til 50 dollar, og at fragtraterne stiger, siger Michael Borre.

B-aktien i A.P. Møller-Mærsk falder med 0,3 pct. torsdag morgen til 7985 kr.

I bunden af indekset ligger Genmab og Pandora uden selskabsspecifikke nyheder. Genmab falder med 1,9 pct. til 860 kr., mens Pandora dropper med 1,8 pct. til 870,50 kr.

Udenfor eliteindekset kommer Roblon, der stiger 1,7 pct. til 244 kr., med regnskab for fjerde kvartal. Selskabet venter for regnskabsåret en omsætning i intervallet 220-230 mio. kr. og et resultat før skat i intervallet 20-25 mio. kr.

Intermail er ligeledes aktuel torsdag med regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16. Selskabet venter i året en omsætning i niveauet 350-370 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 25-30 mio. kr. Derudover venter selskabet et EBIT før særlige poster i niveauet 12-17 mio. kr. og et resultat før skat på 3-8 mio. kr. Aktien ligger uændret torsdag morgen i 25 kr.

Der kan også komme lidt røre om ALK-Abelló, efter at det amerikanske finanshus Jefferies har set nærmere på aktien, der torsdag morgen stiger med 0,4 pct. til 941 kr. Analytikerne hos finanshuset har fundet anledning til at løfte kursmålet til 1150 kr. fra 1000 kr., og der er fortsat klistret en købsanbefaling på aktien.

Fokus kan torsdag også rette sig mod SSBV-Rovsing, der onsdag var kometen på den danske aktiehimmel. Rovsing underskrev på dagen en kontrakt med sit amerikanske partnerselskab om underleverancer til et amerikansk rumfartsselskab til en værdi af 1,58 mio. dollar, svarende til knap 10,9 mio. kr. Rovsing-aktien tordnede onsdag 38 pct., og torsdag morgen stiger aktien med 1,6 pct. til 0,19 kr.