Aktie-smæk til bryggeri

Harboes' årsregnskab lever ikke op til forventningerne, og aktien dykker. Ledelsen peger på en række årsager til skuffelsen.

Der var tæsk til aktierne i bryggerikoncernen Harboes torsdag. Et skuffende årsregnskab for regnskabsåret 2006/07 sendte aktien ned med over 6 pct. til 197 kr. Overskuddet i Harboes faldt til 86 mio. kr. fra 95 mio. kr. året før, mens omsætningen steg marginale 1,6 pct. til 1,4 mia. kr.

- I bryggerivirksomheden øgede vi omsætningen, og vi er overbeviste om, at denne udvikling i høj grad er et resultat af vores meget fokuserede indsats for at pleje og udvikle samarbejdet med vores kunder. Desværre har indtjeningen ikke stået mål med væksten, konstaterer ledelsen, der peger på en række årsager.

- Vi har i løbet af året har oplevet markant stigende priser på væsentlige råvarer og hjælpematerialer, ligesom der har været omkostninger til tilbagekaldelse af større parti læskedrikke fra markedet. Dette har resulteret i, at vi desværre har måttet nedjustere forventningerne til Harboes resultat før skat, skriver ledelsen i regnskabet.

For regnskabsåret 2007/08 venter Harboe en vækst i omsætningen, mens overskuddet kun ventes at være på niveau med i år.

RB-Børsen