Aktie-revanche for torsdags fald i sigte

Torsdagens kursfald ser ud til at blive revancheret fredag, i hvert fald hvis man skal tro indikationerne fra futuresmarkedet.

Læs mere
Fold sammen
Slutfacit for dagens handel kan dog blive afgjort af ISM-tallet for oktober. Indekset kan give en indikation af effekten af den midlertidige nedlukning af det amerikanske statsapparat som følge af politisk uenighed om budgetter og gældsloft i samme måned.

Trods kursfaldene både onsdag og torsdag lukkede oktober med pæne plusser i de store aktieindeks.

S&P 500-indekset sluttede torsdag med et fald på 0,4 pct. i 1756,54. Det var anden dag i træk med kursfald, hvilket er første gange i tre uger, at det sker. De tunge virksomheder i Dow Jones Industrial Average lukkede med et fald på 0,5 pct. til 15.545,75. Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset havde dagens mindste fald, der løb op i et minus på 0,3 pct. til 3919,71.

Med oktober måneds sidste handelsdag overstået, kan månedens udvikling gøres op til en stigning i S&P 500 på 4,5 pct., mens Dow Jones Industrial Average steg 2,8 pct., og Nasdaq-indekset steg 3,9 pct.

Futures på de tre toneangivende indeks ligger med stigninger på 0,2-0,3 pct. en time for handelen åbner.

Status for de 365 S&P 500 selskaber, der har leveret regnskab, er ganske lovende. 76 pct. er kommet bedre ud end ventet for overskuddet, mens 54 pct. er kommet bedre ud på toplinjen end ventet.

First Solar, der offentliggjorde regnskab efter børstid torsdag, stiger i formarkedet 7,6 pct. Overskuddet steg til 1,94 dollar pr. aktie. Der var kun ventet 83 cent.

AIG falder ligeledes efter regnskab sent torsdag. I formarkedet falder aktien med 4,2 pct. til 49,50 dollar. Forsikringskoncernens nettooverskud steg til 2,2 mia. dollar fra 1,9 mia. dollar året før, mens bruttopræmierne faldt med 3,7 pct. til 8,4 mia. dollar i skadedelen.

ISM-tallet kan sætte retningen for slutniveauet fredag.

- Vi har set et par stærke tal over sommeren, og senest kom september ud på 56,2. ISM-hovedindekset er indsamlet senere end de regionale indeks, selvom de ser fornuftige ud, så er risikoen på nedsiden, set i lyset af nedlukningen i USA. Et svagt tal vil øge sandsynligheden for, at Fed udskyder opbremsningen af obligationskøbene, den såkaldte tapering, vurderer Nordeas seniorstrateg Henrik Drusebjerg.