Aktie: Ny nedtur i sigte efter amerikansk tilbagefald

De danske aktier ser ud til at kunne gå en negativ start i møde onsdag morgen, efter at C20 Cap-indekset gjorde et stort comeback tirsdag med den tredjestørste stigning i eliteindeksets historie - på 3,63 pct. til 951,86.

Læs mere
Fold sammen

Der er fortsat store udsving på de internationale aktiemarkeder på grund af uroen i Kina, og i USA vendte humøret sidst på aftenen. Efter at være startet med store stigninger i kølvandet af de pæne hop i Europa endte de amerikanske aktier i minusser på mellem 0,4 og 1,4 pct. for de tre ledende indeks.

Alt imens stiger de asiatiske aktier fortsat pænt, efter at den kinesiske centralbank tirsdag valgte at sænke sine ledende renter og reservekravene til landets banker.

Men skæver man til futures for det store tyske DAX-indeks, ser de europæiske aktier ud til at læne sig mest op af de amerikanske. I hvert fald falder futures for DAX med 1,8 pct. omkring tre kvarter før handelsstart.


Derfor er investorerne herhjemme igen sat på usikker grund, og udsvingene kan meget vel endnu engang blive ganske store i onsdagens handel.

På selskabssiden er der fortsat fokus til ingeniørkoncernen FLSmidth, der tirsdag sank helt til bunds efter et voldsomt skuffende regnskab for andet kvartal. Aktien gik fra en stigning på omkring 2,5 pct. inden regnskabet til at slutte med et fald på 9,9 pct. til 248,20 kr. efter regnskabet, der blandt andet skuffede voldsomt på driften og indeholdt en større nedjustering.


Siden har en stribe finanshuse været ude at skrue på kursmålet for FLSmidth. Blandt andre har den britiske storbank HSBC sænket sit kursmål til 235 kr. fra 265 kr., mens anbefalingen er fastholdt på "reducer", og JPMorgan har sænket sit kursmål til 275 kr. fra 295 kr. og fastholdt anbefalingen "neutral".

Jyske Bank har desuden sænket sit kursmål til 360 kr. fra 385 kr. og fastholdt anbefalingen "køb".

Onsdag morgen har Nordic Shipholding præsenteret et regnskab for andet kvartal, der omvendt viste sig rigtig stærkt.

Selskabet sejlede en opjustering hjem i kvartalet, der viste stor fremgang på både toplinjen, driften og bundlinjen. For hele 2015 venter Nordic Shipholding nu et driftsresultat (EBITDA) på 15-18 mio. dollar mod tidligere ventet 13-16 mio. dollar, mens resultatet før skat nu ses stige til 5-8 mio. dollar mod den tidligere forventning om 3-6 mio. dollar.

Derudover løftes forventningerne til de frie pengestrømme i 2015 til 9-12 mio. dollar fra tidligere 5-8 mio. dollar.


Nordic Shipholding-aktien steg med 8,6 pct. til 1,26 kr. tirsdag, hvor markedet generelt bragede derudaf.

Positivt fokus kan der også meget vel blive til Topsil, der har udsigt til en større kompensation end ventet fra den underleverandør, der sidste år lavede fejl og forårsagede store problemer hos en Topsil-kunde på grund af fejl i selskabets siliciumskiver.

- Samlet set bliver kompensationen større end forventet og dermed også større end det regnskabsmæssige tilgodehavende. I 2015 forventes dette at resultere i en positiv EBITDA-effekt i størrelsesordenen 4 mio. kr., skriver Topsil i en meddelelse til fondsbørsen.


- Kompensationen forventes at blive afregnet delvist som modregning i underleverandørens nuværende tilgodehavender hos Topsil og delvist som en kontant betaling. Den kontante betaling forventes modtaget i tredje kvartal 2015, fortsætter selskabet.

Den højere end ventede kompensation til Topsil betyder, at selskabet opjusterer sine forventninger til hele 2015's driftsresultat (EBITDA) til 14-24 mio. kr. fra tidligere 10-20 mio. kr. Forventningen til en omsætningsfremgang på 0-5 pct. fastholdes.

Topsil sluttede tirsdagens handel 0,2 pct. lavere i 0,42 kr.

Sent tirsdag afleverede stenuldskoncernen Rockwool et sæt blandede resultater for andet kvartal, mens forventningerne til hele året blev fastholdt.

Rockwool omsatte for 557,1 mio. euro i kvartalet mod ventet 572,1 mio. euro blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. Driftsresultatet (EBITDA) landede på 89,3 mio. euro mod ventet 87 mio. euro blandt analytikerne.

På bundlinjen skuffede Rockwool en smule med et nettoresultat på 32,1 mio. euro mod ventet 33,9 mio. euro blandt analytikerne.

B-aktien i selskabet sluttede tirsdagens handel 0,9 pct. højere i 874,50 kr.


Senere onsdag ventes der desuden regnskaber fra Fast Ejendom Danmark, Victoria Properties, Møns Bank, Arkil og Veloxis.