Aktie-markedet skåler for Royal Unibrew

Aktionærerne hilser Royal Unibrews kvartalsregnskab varmt velkommen torsdag morgen og kvitterer med en kursstigning på næsten 5 pct.

Læs mere
Fold sammen

Samlet er der dog en mut stemning på aktiemarkedet, hvor langt de fleste aktier falder tilbage efter onsdagens kommunikation fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Referatet fra seneste møde i bankens topkomité indikerede, at en nedtrapning af det store støtteprogram kan være på vej ved at af de kommende møder i midt-december eller slut-januar. Dermed begynder markedet igen at indprise en ende på de store mængder billige likviditet, Federal Reserve har pumpet ud.

Aktierne faldt efterfølgende både i USA og det meste af Asien, og her til morgen er stemningen i Europa også til den negative side. C20 Cap-indekset dykker 0,3 pct. til 648,95 efter godt 25 minutters handel.

Det er dog uden for eliteindekset, at der er mest aktivitet at spore. Regnskabssæsonen lakker mod enden i Danmark, og mens C20'erne er færdige med at aflægge kvartalstal, har tre af de største selskaber uden for indekset vist sine tal frem sent onsdag og torsdag morgen.

Royal Unibrews regnskab viste noget bedre salg og indtjening end ventet, blandt andet takket være en god sommer. Bryggeriet præciserede derudover sine 2013-forventninger i opadgående retning, og de ligger nu højere, end hvad markedet havde forventet.

En af de ting, der også har hjulpet det Faxe-baserede bryggeri i kvartalet, er konkurrenten Carlsbergs kvaler med Coop. Kæden er i konflikt med Carlsberg og kører blandt andet uden tilbud på storbryggeriets produkter. Det hjælper dermed på salget af Unibrews mærker.

Alt i alt tager aktionærerne rigtig godt imod regnskabet og sender Unibrew-aktien op i kurs 726, svarende til 4,5 pct. højere end onsdagens lukkekurs.

Bankforretningen var igen stenen i skoene hos Alm. Brand, som igen kunne notere sig et tab i den del af biksen. Mens skadesforsikringen stadig genererede et pænt overskud i tredje kvartal, var der dog knas fra stormen i oktober, som gav udgifter på 120-140 mio. kr. og forhindrede selskabet i at opjustere. Alm. Brand-aktien falder efter regnskabet 2,4 pct. til 20,40 kr.

Rockwool, der er kendt for sine isoleringsprodukter, klarede sig igennem tredje kvartal bedre end ventet på bundlinjen, hvor selskabet samtidig løfter sine forventninger til resten af året. Det viste stenuldsproducentens regnskab onsdag eftermiddag.

Bundlinjen ventes nu at ramme 800 mio. kr. mod en tidligere prognose om 700-750 mio. kr. De sydeuropæiske markeder, der svandt meget ind under gældskrisen, er på vej mod en bedring, lydet det fra Rockwools finansdirektør, Gilles Maria. Meldingerne bliver modtaget med en kursstigning på 0,5 pct. til Rockwool B-aktien, der nu koster 882 kr.

I C20-indekset kan Carlsberg-investorer - ud over Unibrews kvartalstal - også spejde efter nyt i Sabmillers halvårsregnskab. Her var omsætningen stort set flad i første halvår, men der var stærk vækst i Kina. I Europa var der fald i salget i Polen og Tjekkiet, men vækst i Rumænien, Storbritannien og Slovakiet. Reaktionen i Carlsberg-aktien er dog behersket - den falder 0,4 pct. til 581 kr.

Nordea har fået kreditvurderingsinstituttet Fitch' ord for, at banken kører stabilt. Fitch gentog onsdag aften sin kreditvurdering "AA-" af den nordiske bank, der samtidig har stabile udsigter for vurderingen.

- Bekræftelsen af Nordeas kreditvurdering reflekterer Fitchs vurdering om, at Nordeas diversificerede nordiske forretning og solide risikostyring vil give mulighed for at opretholde en stærk aktivkvalitet, skriver Fitch blandt andet i meddelelsen.

Nordea-aktien falder dog lidt tilbage i det lidt sure marked og koster nu 67,80 kr. - svarende til et fald på 0,7 pct.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk