Aktie: Investorerne varmer op til FLSmidth-regnskab

Den danske ingeniørkoncern FLSmidth tager fokus på det danske aktiemarked fredag, hvor selskabet omkring middagstid kommer med regnskab for første kvartal.

Læs mere
Fold sammen

Forud for offentliggørelsen ser det ud til, at investorerne varmer op til en positiv regnskabsoverraskelse, idet FLSmidth-aktien stiger 2,5 pct. til 277,60 kr. og dermed tager toppen i et C20 Cap-indeks, der ligger i et marginalt minus på 0,03 pct. i 986,45 efter ellers at være åbnet i plus fra morgenstunden.

På forhånd er der blandt analytikerne en forventning om, at FLSmidths regnskab vil vise et jævnt drop i omsætningen og ordreindgangen som følge af, at mineindustrien i øjeblikket befinder sig i en bølgedal. Det betyder samtidig, at der ikke skal meget til at overraske positivt, når forventningerne i forvejen er presset i bund.

Blandt de øvrige selskaber er der blandt andre fokus på Vestas, der fredag har annonceret en ordre på 149 MW i Mexico. Kunden er Éolica Tres Mesas, S. de R.L. de C.V., og det er ventet, at leveringen af møllerne påbegyndes i første kvartal 2016.

Ordren er muligvis med til at give medvind til den danske vindmøllekoncern, der kort før middag stiger 1 pct. til 330,10 kr. og tager en plads i toppen af C20 Cap-indekset.

I disse luftlag finder man også begge Mærsk-aktier, som oven på en længere periode med drøj kursudvikling har medvind fredag. Fremgangen skyldes muligvis, at det såkaldte Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) over spotpriser på containerfragt fra Shanghai til en lang række destinationer, fortsatte op i denne uge, hvor indekset steg med 9,1 pct. til 830,13.

Dermed ser det ud til, at rederierne har været i stand til at hæve priserne oven på en periode, hvor raterne har kørt nedad med stor hastighed.

Mærsk A-aktien stiger 0,9 pct. til 12.890 kr., hvilket er samme niveau for Mærsk B-aktien, der ligger 0,9 pct. højere i 13.360 kr.

I den anden ende af indekset er der kurstæsk til både TDC og William Demant, der begge kom med regnskab torsdag. Men mens William Demant endte øverst i det danske eliteindeks, fik TDC stryg oven på et regnskab, hvor især EBIT-indtjeningen var malurt i bægeret, da resultatet landede et stykke under analytikernes forventninger.

Fredag fortsætter faldet for tele-aktien, der dykker 3 pct. til 48,01. William Demant-aktien falder 1,6 pct. til 540 kr.

Uden for C20 Cap-indekset har der været regnskab fra Københavns Lufthavne, som kunne melde om fremgang over hele linjen. Omsætningen steg i første kvartal til 872 mio. kr. fra 832 mio. kr. i samme periode året før, mens driftsresultatet, EBIT, steg til 289 mio. kr. fra 267 mio. kr. KBHL-aktien stiger 1,1 pct. til 3939 kr.

Derudover har SAS offentliggjort trafiktal for april, der viste et fald i passagertrafikken på 11,7 pct. i forhold til samme periode året før. Derimod steg den såkaldte valutajusterede yield, der dækker over omsætningen per fløjet passagerkilometer, med 8,1 pct. i marts. Yielden kommer altid en måned efter de øvrige trafiktal. SAS-aktien falder 1,5 pct. til 13,10 kr.

Efter børsluk vil der være regnskab fra Simcorp. Aktien falder forud for regnskabet 0,2 pct. til 226 kr.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk