Aktie i britisk detailkæde dykker efter varsling om benhårdt 2017

Den britiske tøjdetailkæde Next har varslet om endnu et udfordrende år, og udmeldingen har fået aktien i selskabet til at drosle ned på børsen i London.

Tirsdag fik Next sænket sin anbefaling af Deutsche Bank netop med den begrundelse, at europæisk detailhandel går et hårdt år i møde.

Onsdag har selskabet selv udmeldt, at 2017 bliver udfordrende.

- Det kommende år ser ud til at blive endnu et udfordrende år. Derfor forbereder vi selskabet på hårdere tider og har lagt vores fulde salgsprisbudget som følge heraf, fremgår det af Nexts regnskab for fjerde kvartal.

Fordi omsætningen var faldende i fjerde kvartal, venter Next, at opbremsningen i tøjforbruget og skoforbruget vil fortsætte i 2017.

Derudover peger selskabet på to faktorer, der kan være med til at mindske omsætningen:

- Vi kommer måske til at se en yderligere stramning i det generelle forbrug, i takt med at inflationen begynder at tære på den reelle indtjeningsvækst.

- I kølvandet af pundets svækkelse venter vi, at priserne på like-for-like salget af tøj vil stige, men ikke mere end 5 pct. Vi forventer, at dette vil tynge salgsomsætningen med cirka 0,5 pct., fremgår det af regnskabet.

I 2017 venter Next, at det årlige koncernresultat vil falde med 3,6 pct. sammenlignet med sidste år, og at EPS-væksten (indtjening per aktie) vil falde med 0,6 pct.

Aktien i den britiske tøjdetailkæde dykker med 9,7 pct. onsdag middag.