Aktie: Endnu en C20-rekord banker på - Dong og Mærsk går frem

Analytikeres rygklap til Dong og A.P. Møller-Mærsk har onsdag middag skubbet de to selskaber højere i et i øvrigt grønt marked.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

C20 Cap-indekset har midt på formiddagen sat rekord i niveau 1179,89 og ligger ved 11.40-tiden til en stigning på 0,9 pct. til 1179,15. Holder niveauet, bliver der også sat lukkerekord.

Fremgangen tyder på, at markedet tager forholdsvis roligt på aftenens rentemøde i den amerikanske centralbank, der næppe kan overraske med rentebevægelser på den helt korte bane.

- Der hersker generelt god stemning, og det skyldes nok, at markedet ikke er så bange for, hvad den amerikanske centralbank finder på i aften, siger aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

- En renteforhøjelse på et kvart procentpoint er bredt forventet og burde ikke give større udsving i markedet. Derfor handler det mere om retorikken, men her venter de fleste aktører også en renteforhøjelse igen til september, uddyber han.

Blandt C20 Cap-aktierne har Dong Energy taget teten, efter at Danske Bank har gentaget anbefalingen "køb" og hævet kursmålet for aktien til 330 kr. fra tidligere 303 kr.

Det skyldes blandt andet forventninger om, at Dong vil komme succesfuldt ud af den igangværende britiske auktion over offshore-projekter.

Dong stiger 2 pct. til 301 kr. og er dermed også slået ind på rekordsporet.

I topfeltet af indekset ligger Mærsk understøttet af en positiv analyse fra Jefferies, der har løftet sit kursmål til 14.500 kr. fra 13.750 kr. Det berettiger stadig til anbefalingen "køb".

Mærsk kunne sent tirsdag fortælle, at koncernens containerrederi, Maersk Line, sælger sit brasilianske cabotage- og feederrederi Mercosul til den franske konkurrent CMA CGM.

Det sker for lette godkendelsen af den forestående overtagelse af det tyske rederi Hamburg Süd.

Mærsks B-aktie stiger 1,4 pct. til 12.770 kr.

Også Coloplast ligger godt til i toppen af C20 Cap efter en stigning på 1,8 pct. til 583 kr. Der er ikke nyt fremme om Coloplast, men stor interesse om aktien.

- Det har været et par gode dage for Coloplast, og der har været pæn interesse for aktien fra udlandet i de seneste dage, siger Martin Munk.

I bunden af C20 Cap ligger medicinalaktierne Novo Nordisk og Genmab med beskedne stigninger på 0,1 pct. og 0,2 pct. til kurserne 291,20 kr. og 1426 kr.

Vestas, der onsdag morgen har offentliggjort en græsk ordre på 90 megawatt, stiger 0,9 pct. til 621 kr.

Blandt sidepapirerne gør plastkoncernen SP Group sig igen bemærket med en stigning på 2,9 pct. til 1228 kr. Mandag steg aktien 14,2 pct. efter en opjustering, der har sendt markedsværdien op i 2,8 mia. kr. Selskabets forventninger til årets resultat før skat er nu 170-190 mio. kr.

Også tirsdagens bundskraber Vestjysk Bank viser gode takter og stiger 5,4 pct. til 11,70 kr. efter en dukkert på over 25 pct. tirsdag, hvor staten solgte sine aktier i banken for 123 mio. kr. - svarende til bare 1 kr. per aktie.

Bankens aktionærer kan nu se frem mod en stor kapitalforhøjelse, der skal polstre banken med nye penge fra aktionærerne.