Aktie: C20 i stilstand

Pæne stigninger til Mærsk og B&O holder lige akkurat OMXC20-indekset flydende. Indekset ligger midt på eftermiddagen i neutralt niveau - 442,44.

Store forventninger til B&O

Bang & Olufsen aflægger onsdag halvårsregnskab og det har specielt Jyske Bank store forventninger til. Således siger analytiker Rune Møller til RB-Børsen i dag, at Jyske Bank forventer, at både omsætningen og resultatet for perioden vil ende marginalt højere end B&Os mest optimistiske estimat. Banken vedholder derfor anbefalingen "køb" for aktien og forventer endvidere, at en opjustering for hele året vil komme i løbet af tredje kvartal. Prisen for en B&O aktien var midt på eftermiddagen 735 kroner, svarende til en stigning på 1,7 pct.

Frem og tilbage for Mærsk

Mens hovedforretningen Mærsk Line fortsat er under pres grundet usikkerheden om fragtraterne samt den problematiske sammensmeltning med P&O Nedlloyd, så går endda rigtig godt for Mærsk Contractors. Således skriver RB-Børsen i dag, at Danske Equity har store forventninger til forretningsområdet, der forventes at blive et af de primære profitcentre i fremtiden. Selvom forretningsområdet fortsat er noget mindre end containerfragten, så betegner Danske Equity væksten som imponerende og mener, at aktiemarkedet til tider har tendens til at overse potentialet i forretningsenheden. Mærsk B-aktien stiger i dag med 1 pct. til kurs 52.700.

Positive europæiske udsigter

De toneangivende europæiske indekser, det tyske DAX og det engelske FTSE100, ligger begge pænt i plus efter en stribe positive udmeldinger. Det er bl.a. øgede forventninger til softwareproducenten SAP, der er med til at hive aktiekurserne op. SAP er blot en af flere store europæiske virksomheder, der forventes at forbedre indtjeningen hurtigere end forventet i 2007.

Samtidig har chefen for den europæiske centralbank Jean-Claude Trichet været ude og sige, at han forventer, at øget vækst i både EU og asien vil kunne modstå den økonomiske nedgang der samtidig forventes i den amerikanske økonomi, det skriver Bloomberg.

Øvrige aktier

Blandt OMXC20-indeksets øvrige aktier ligger FLSmidth som listens bundprop i kurs 350, svarende til et fald på 1,4 pct. Novozymes ligger ligeledes til et fald på 1,2 procent til kurs 511, mens Vestas klarer sig bedre med en stigning på 0,6 pct. til kurs 232,5.